10 مورد از انواع جراحی های زنان و زایمان و نحوه انجام آن را بشناسید

فهیمی
فروردین 17, 1400
زمان مطالعه دقیقه

10 مورد از انواع جراحی های زنان و زایمان و نحوه انجام آن را بشناسید

جراحی زنان و زایمان با لیزر و اجرای لاپاراسکوپی، هیسترکتومی و روش‌های دیگری مانند میومکتومی از جمله روش‌های پیشرفته به حساب می‌آیند. امروزه جمع زیادی از جراح و متخصص زنان و زایمان با استفاده از تکنیک‌های مدرن سعی دارند از روش‌های تهاجمی کمتر استفاده کنند. بنابراین ما در اینجا به 10 مورد از روش‌های جراحی های زنان و زایمان اشاره خواهیم داشت‌.

میومکتومی از جمله جراحی های زنان و زایمان

در اجرای این روش، یک جراح و متخصص زنان و زایمان بدون اینکه رحم را از بدن بیمار خارج کند می‌تواند فیبروم های رحمی را از بین ببرد‌. البته پزشک معالج با توجه به وضعیت جسمی بیمار و اندازه فیبروم ها یکی از تکنیک میومکتومی را انتخاب می‌کند، معمولاً میومکتومی برای بیمارانی مناسب است که قصد دارند باروری خود را حفظ نمایند.

اما اجرای این نوع جراحی های زنان و زایمان می‌تواند جراحت‌هایی را در رحم ایجاد کند، پس بیمار در زمان زایمان برای جلوگیری از شکافته شدن زخم‌های داخل رحم تنها باید سزارین کند.

 هیسترکتومی رحم در زنان

این نوع از جراحی های زنان و زایمان برای حذف رحم از دستگاه تناسلی استفاده می‌شود. کسانی که هیسترکتومی را انجام می‌دهند، معمولاً خونریزی، بارداری و مشکلات فیبروئیدی در آینده نخواهند داشت. متخصصان زنان و زایمان این نوع جراحی را با دو روش انجام می‌دهند:

  • هیسترکتومی کلی رحم یعنی برداشتن تمام قسمت‌های رحم حتی دهانه رحم
  • هیسترکتومی بالای رحم یعنی تنها برداشتن قسمت بالای رحم

البته برداشتن رحم از طریق هیسترکتومی شکمی نیز قابل انجام می‌باشد.

رایج ترین جراحی زنان و زایمان

جراحی برای درمان خونریزی های واژینال

گاهی اوقات خانم‌ها به دلایل مختلف در دوره‌های متناوبی دچار خونریزی های واژینال می‌شوند، بنابراین جراح و متخصص زنان و زایمان برای جلوگیری از خونریزی های شدیدتر، انجام عمل شستشوی رحم را پیشنهاد می‌دهند. چنانچه انجام این روش نتواند درمان مناسبی برای جلوگیری از خونریزی های واژینال باشد در نهایت پزشک معالج برای حفظ سلامت بیمار نیز برداشتن رحم را نیز انجام می‌دهد.

همچنین بخوانید: همه چیز درباره درمان انحراف چشم یا لوچی

جراحی کیست تخمدان

وجود کیست‌ها در رحم و یا تخمدان‌ها می‌توانند برای خانم دردسرساز باشند. چنانچه اندازه آن‌ها بزرگ‌تر از ۶ سانتی متر باشد می‌بایست متخصص زنان و زایمان با انجام عمل جراحی، کیست‌ها را از بدن فرد خارج کند. در این نوع از جراحی های زنان و زایمان چنانچه بیمار بخواهد باروری خود را حفظ کند از روش لاپاروسکوپی استفاده می‌شود، البته اگر محتویات درون کیست به درون پریتوئن تراوش کرده باشد می‌بایست شستشوی رحم نیز صورت بگیرد.

بستن لوله فالوپ رایج ترین جراحی زنان و زایمان

یکی از شایع ترین جراحی زنان و زایمان بستن لوله فالوپ می‌باشد، این روش نوعی عقیم سازی است. البته تخمک گذاری و سیکل ماهانه مانند روند قبل انجام می‌گیرد، تنها لوله‌های بریده شده اجازه برخورد اسپرم به تخمک را نمی‌دهد. این نوع جراحی برگشت پذیر نیست و معمولاً توسط جراحی لاپاراسکوپی صورت می‌گیرد.

جراحی سرطان سینه

یکی از جراحی های زنان و زایمانی که جزو عمل‌های استرس زا به شمار می‌آید، جراحی سرطان سینه است. در اجرای این عمل معمولاً پزشک معالج بخشی از بافت پستان و یا شاید هم کل سینه را بر می‌دارد‌‌.

انواع رایج ترین جراحی زنان و زایمان

جراحی سزارین

آشناترین جراحی زنان، عمل سزارین است. در اجرای این روش متخصص زنان و زایمان یک برش در سطح شکم و برش دیگری در رحم ایجاد می‌کند، سپس نوزاد را به دنیا می‌آورد.

پرولایس کف لگن در زنان

افتادگی لگن که به زبان علمی به آن پرولایس لگن گفته می‌شود اغلب در خانم‌های بالای ۵۰ سال رخ می‌دهد. معمولاً افتادگی به دلیل زایمان های طبیعی پیش خواهد آمد که در اثر شدت یافتن می‌بایست جراحی شود.

بی اختیاری ادرار و مدفوع

گاهی اوقات زنان به دلایل اختلالت سیستم دستگاه تناسلی مانند افتادگی به بی اختیاری ادرار و مدفوع دچار می‌شوند. معمولاً پزشکان روش جراحی را روش مناسبی برای درمان پیشنهاد می‌دهند.

بیماری های مرتبط با نازایی

متداول‌ترین جراحی های زنان و زایمان عمل‌هایی است که برای نازایی صورت می‌گیرد. بیشتر خانم‌ها با برداشت پولیپ، رفع چسبندگی رحم و رفع عیوب دیگر به طور طبیعی باردار می‌شوند؛ اما در برخی موارد، جراح و متخصص زنان و زایمان مجبور خواهد بود عمل لقاح مصنوعی یا همان کاشت جنین را با نام IVF انجام دهند.

دسترسی به بهترین کلینیک های پزشکی زنان با کمک مجموعه برند آنالیز به سادگی میسر خواهد بود

 

نظرات کاربران درباره 10 مورد از انواع جراحی های زنان و زایمان و نحوه انجام آن را بشناسید


مقالات پیشنهادی پزشکی

لیست مقالات پزشکی