بهترین روش های درمانی پولیپ بینی

فهیمی
فروردین 17, 1400
زمان مطالعه دقیقه

بهترین روش های درمانی پولیپ بینی

درمان پولیپ بینی با لیزر یکی از پرطرفدارترین روش های پزشکی برای برطرف کردن پولیپ در بینی است. در این نوع روش، متخصص گوش، حلق و بینی با سوزاندن پولیپ بینی معمولاً این بیماری را برطرف می‌کند.البته استفاده از این روش و یا کندن پولیپ از طریق جراحی آندوسکوپی در آخرین مرحله درمان قرار دارد؛ زیرا پزشک معالج با تجویز داروهای مختلف ابتدا روش های غیرتهاجمی را به کار می‌برد. سپس در صورت عدم رضایت از این روش ها، در نهایت عمل‌های جراحی را به بیمار پیشنهاد می‌دهد.

پولیپ بینی چیست؟

پولیپ بینی یک ضایعه نرم به شکل قطره‌ی اشک در قسمت مجاری بینی است که بدون درد می‌باشد. این توده‌های غیر سرطانی می‌توانند خطوط سینوس‌ها را نیز درگیر کنند. معمولاً پولیپ های بینی به خودی خود نمی‌توانند مشکلی برای فرد ایجاد کنند؛ اما زمانی که آن‌ها رشد کنند می‌توانند باعث انسداد مجاری بینی شوند و تنفس فرد را با مشکل رو به رو سازند.

علائم پولیپ

اگر چه پولیپ‌های بینی هیچ احساسی را در فرد به وجود نمی‌آورند؛ ولی ممکن است در بخش‌هایی از سر بیمار، سردی محسوسی را ایجاد کنند. البته افرادی که به دنبال درمان پولیپ هستند باید برخی نشانه‌ها را در خود جستجو کنند. از جمله این علائم عبارت‌اند از:

  • مسدود شدن بینی خصوصاً در زمان خواب
  • عطسه‌های زیاد
  • آبریزش بینی
  • احساس درد در قسمت‌هایی از صورت
  • اختلال در بویایی
  • از بین رفتن حس چشایی
  • احساس خارش در نواحی چشم
  • تغییراتی در صدای فرد
  • احساس فشار در قسمت بالای ابرو و صورت
  • خروپف کردن و…

 

بهترین روش درمان پولیپ بینی

عوارض پولیپ بینی

اگر بیمار برای درمان پولیپ‌های بزرگ بینی اقدامات لازمی را انجام ندهد ممکن است این مشکل باعث عوارض زیادی در سلامتی فرد شود؛ زیرا وجود پولیپ در مجاری تنفسی می‌تواند جریان هوا را متوقف کند. پس در نهایت فرد به یک التهاب طولانی مدت در ناحیه بینی دچار خواهد شد، در نتیجه این التهابات می‌توانند باعث عوارضی مانند آپنه انسدادی خواب و عفونت های سینوسی شود.

در واقع این بیماری می‌تواند به طور جدی ناحیه حلق و بینی فرد را در قسمت تنفسی به مخاطره اندازد. حتی گاهی اوقات پولیپ بینی می‌تواند باعث بروز التهابات شدید پوشش‌های بینی شود و تا دوازده هفته نیز طول بکشد. معمولاً رینویوزیت طولانی مدت یکی از این سینوزیت‌های مزمن بر اثر پولیپ بینی معرفی شده است‌.

بهترین روش درمان پولیپ

امروزه جهت درمان پولیپ روش های مختلفی وجود دارد، البته استفاده از این درمان‌ها بسته به اندازه پولیپ در بینی دارد. از جمله درمان‌هایی که برای برطرف نمودن انواع پولیپ بینی در کودکان و بزرگسالان می‌توان به کار برد عبارت‌اند از:

دارو درمانی

یک متخصص گوش، حلق و بینی برای درمان پولیپ بینی در ابتدا داروهای مؤثری را تجویز می‌کند؛ اما این داروها معمولاً برای کاهش علائم این بیماری می‌باشد و نمی‌تواند این عارضه را برطرف کند.

استفاده از اسپری های بینی

زمانی که التهابات بینی شدت پیدا کند، پزشک معالج با تجویز اسپری های بینی از جمله کورتیکو استروئیدها سعی می‌کند این عارضه را مهار کند‌. در واقع راه تنفسی بیمار با استفاده از این اسپری‌ها باز خواهد شد.‌

این نکته را نیز یادآور می‌شویم چنانچه پولیپ بینی با چنین روش های درمانی برطرف نشود، ممکن است پزشک معالج تزریق داروهای وریدی را برای بیمار تجویز کند.

پولیپ بینی چیست؟

 داروهای ضد حساسیت

اگر بیمار به علت داشتن پولیپ بینی علائم زیادی شبیه به حساسیت مانند عطسه و آبریزش بینی از خود نشان دهد. پزشک برای درمان پولیپ بینی استفاده از داروهای آنتی هیستامین را به بیمار پیشنهاد می‌دهد‌.

همچنین بخوانید: آیا درمان آلرژی با طب سوزنی فایده دارد؟

عمل جراحی

آخرین اقدام جهت درمان پولیپ انجام عمل‌های جراحی در بیمارستان گوش، حلق و بینی می‌باشد. از جمله این روش های تهاجمی جراحی آندوسکوپی است، این روش می‌تواند پولیپ را در اندازه‌های مختلف از بینی خارج کند. روش دیگری که امروزه مورد استقبال بسیاری از متخصصین گوش، حلق و بینی قرار گرفته است، سوزاندن پولیپ بینی با لیزر می‌باشد.

درمان پولیپ با روش های خانگی

گاهی اوقات افراد سعی می‌کنند برای برطرف کردن پولیپ‌های بینی از طب سنتی کمک بگیرند، بر همین اساس از روش های مختلفی استفاده می‌کنند، از مؤثرترین درمان‌های خانگی برای برطرف نمودن پولیپ بینی می‌توان به مواد ذیل اشاره کرد.

  • درمان پولیپ‌های درون بینی با عسل
  • درمان پولیپ‌های درون بینی با عنبر نسا
  • درمان پولیپ‌های درون بینی با انار

دسترسی به بهترین کلینیک های پزشکی و زیبایی با کمک مجموعه برند آنالیز به سادگی میسر خواهد بود

نظرات کاربران درباره بهترین روش های درمانی پولیپ بینی


مقالات پیشنهادی پزشکی

لیست مقالات پزشکی