همه چیز درباره درمان انحراف چشم یا لوچی

فهیمی
فروردین 17, 1400
زمان مطالعه دقیقه

همه چیز درباره درمان انحراف چشم یا لوچی

درمان انحراف چشم به سن بیمار و نوع انحراف آن بستگی دارد. معمولاً متخصصین چشم پزشک سعی می‌کنند تا لوچی چشم را با عینک‌های ساده یا عینک‌های منشور دار برطرف کنند. در صورتی که عینک نتواند هماهنگی لازم را در چشمان بیمار به وجود آورد، لازم است تا فرد در یک کلینیک چشم پزشکی عمل جراحی انحراف چشم را انجام دهد.

انحراف چشم یا لوچی چیست؟

به طور کلی کره چشم به کمک شش عضله در محل خود قرار گرفته است، چنانچه یکی از این عضله‌ها به دلایل مختلف مانند  مادرزادی و یا ضربه‌های وارد آمده به سر، سخت و یا شل شوند به راحتی می‌تواند چشم فرد را در جهات مختلف منحرف کند. پس این بیماری یک عیوب انکساری نیست؛ زیرا بر اساس اختلالات عضلات چشم به وجود می‌آید.

بنابراین جهت درمان انحراف چشم، درمان لیزیک نمی‌تواند مؤثر باشد‌. خوب است بدانید که در علم پزشکی به این لوچی و یا ناهماهنگی، استرابیسم گفته می‌شود‌ که ممکن است حالت‌های مختلفی داشته باشد.

انواع انحراف چشم

لوچی در چشم ۵ حالت دارد، که چشم پزشک، مطابق با بررسی این حالت‌ها می‌تواند درمان‌های مختلفی را ارائه دهد.

  • انحراف چشم به سمت داخل یا ایزوتروپی که بیشتر در نوزادان تازه متولد شده دیده می‌شود. معمولاً این نوع انحراف به دلیل سست بودن ماهیچه‌های چشم می‌باشد، پس اغلب با رشد کودک برطرف خواهد شد و نیاز به درمان‌های خاصی ندارد.
  • انحراف چشم به سمت خارج یا اگزوتروپی، این بیماری می‌تواند با اختلالت مغز و اعصاب مرتبط باشد، پس درمان آن باید سریعاً انجام شود.
  • انحراف چشم به طرف بالا یا هایپرتروپی این حالت بیشتر با افتادگی پلک همراه است.
  • انحراف چشم به طرف پایین یا هیپوتروپی
  • انحراف چشم به صورت چرخشی که معمولاً باعث دو بینی و کج بینی فرد می‌شود‌.

 

انواع انحراف چشم

درمان انحراف چشم

استرابیسم ممکن است به صورت مادرزادی باشد و یا بعد از تولد نوزاد در سنین 1 تا 4 سالگی به وجود آید. از طرفی به ندرت افراد بزرگسال و یا کودکان بالای ۶ سال دچار این عارضه می‌شوند. پس چنانچه هر لحظه احساس کردید که فرزند شما دارای چشمانی نامتقارن است‌، باید سریعاً به چشم پزشک مراجعه کنید.

البته اگر این انحرافات به سمت خارج باشد لازم است تا علاوه بر چشم پزشک به یک متخصص مغز و اعصاب نیز مراجعه کنید. به هر حال درمان این بیماری باید در اسرع وقت انجام شود. این نکته را نیز باید یادآور شد که بهترین سن برای عمل انحراف چشم، زمانی است که روش‌های غیر جراحی نتواند لوچی چشم را برطرف کند. حال ممکن است جراحی انحراف چشم در کودک سه ساله و یا کمتر باشد یا اینکه یک بزرگسال بالای سی سال متقاضی این جراحی باشد.

همچنین بخوانید: آیا درمان آلرژی با طب سوزنی فایده دارد؟

درمان غیر جراحی انحراف چشم

انحراف چشم یکی از شایع ترین بیماری های چشم در کودکان شیرخوار است. ممکن است در ابتدا این انحرافات لحظه‌ای باشد، یعنی فرد تنها بعضی وقت‌ها مانند خستگی‌های زیاد و یا هنگام تماشا کردن اشیاء نزدیک به آن دچار شود که در علم پزشکی به این بیماری انحراف چشم کاذب گفته می‌شود.

معمولاً این دسته از مشکلات با درمان خانگی انحراف‌چشم برطرف خواهد شد، حتی در بعضی مواقع عینک زدن و استفاده از عدسی‌های منشور دار در عینک، همچنین بستن چشم‌ها به صورت متناوب می‌تواند لوچی آن را برطرف کند به همین دلیل معمولاً پزشکان بهترین زمان درمان انحراف در کودکان را بعد از سن ۷ سالگی  می‌دانند، البته باز هم این سن بسته به شدت انحراف دارد.

درمان انحراف چشم با لیزر

درمان انحراف چشم با لیزر

اگر چشمان فرد در تمام طول روز  از حالت عادی خارج باشد باید در اسرع وقت عمل جراحی توسط لیزر و یا روش‌های دیگر انجام بگیرد. در هیچ کدام از این روش‌های جراحی، کره چشم از حدقه خارج نمی‌شود، بنابراین شما هیچ برشی را روی بافت چشم مشاهده نخواهید کرد.

معمولاً بیمار به سادگی  با مراجعه به کلینیک چشم پزشکی این کار را تحت نظر متخصصان چشم انجام می‌دهد. چنانچه بیمار کودک باشد از بیهوشی عمومی استفاده می‌شود و اگر بزرگسال باشد با استفاده از بی حسی این عمل صورت می‌گیرد. خوب است بدانید هزینه این درمان نسبتاً پایین‌تر از جراحی‌های دیگر است؛ اما شاید جراحی با لیزر در بهترین شکل نرخ بالاتری داشته باشد‌.

درصد موفقیت عمل انحراف چشم

چنانچه بیمار بعد از عمل جراحی مراقبت‌های ضروری را به خوبی رعایت کند، همچنین محل جراحی دچار خونریزی و عفونت نشود، پس از جراحی انحراف چشم، دو بینی و کج بینی فرد بهبود خواهد یافت و به یک تقارن متناسب در چشمان خود می‌رسد.

دسترسی به بهترین کلینیک های چشم پزشکی با کمک مجموعه برند آنالیز به سادگی میسر خواهد بود

نظرات کاربران درباره همه چیز درباره درمان انحراف چشم یا لوچی


مقالات پیشنهادی پزشکی

لیست مقالات پزشکی