علائم و درمان بیماری های مغز و اعصاب چیست؟
بیماری های مغز و اعصاب بیشتر همراه با علائمی مانند سردرد، بی حالی، تشنج و سفت شدن عضلات خود را نشان میدهند. بعضی از این اختلالات مغزی و عصبی تهدیدکننده روند زندگی افراد هستند؛ اما برخی دیگر از این بیماری ها با دخالت یک دکتر متخصص مغز و اعصاب قابل کنترل میباشند. بنابراین بهتر است شایع ترین علائم و درمان بیماری های مغز و اعصاب را بشناسید و در صورت بروز دستهای از این علائم در اسرع وقت به متخصصان مغز و اعصاب مراجعه کنید.
شایع ترین بیماری های مغز و اعصاب
به طور کلی تمام بیماری های مغزی به چهار گروه دسته بندی میشوند:
آسیب مغزی
این نوع بیماری بر اثر آسیبهای ناگهانی در قسمت سر به وجود میآید، نمونههایی از این دسته بیماری عبارتاند از لخته شدن خون، تورم در جمجمه، مصدومیت و سکته مغزی که معمولاً در هنگام بروز آسیبهای مغزی علائمی مانند استفراغ، خونریزی از گوش، عدم تعادل و از دست رفتن حافظه دیده خواهند شد. متخصصان مغز و اعصاب برای درمان آسیبهای مغزی از دارو، جراحی و توان بخشی استفاده میکنند.
تومورهای مغزی
با رشد تودههایی در مغز تومورهای مغزی ایجاد میشود، این تودهها ممکن است خوش خیم یا بدخیم باشند. شایع ترین علائم تومورهای مغزی شامل تشنج، عدم تعادل، سردردهای شدید و تغییراتی در گفتار و بینایی فرد میباشد. یک دکتر متخصص مغز و اعصاب برای درمان تومورهای مغزی که یکی از خطرناک ترین بیماری های مغز و اعصاب هستند از عمل جراحی، شیمی درمانی و پرتو درمانی استفاده میکند.
بیماری های نوروژنیک
این بیماری بر اثر از بین رفتن بافت مغزی و عصبی به وجود میآید که شایع ترین این بیماری آلزایمر است. بیشترین علائم بیماری های نوروژنیک به صورت فراموشی، اضطراب، تغییرات اخلاق و رفتار و بی تفاوتی ظاهر میشود. پزشکان مغز و اعصاب هیچ درمانی برای این نوع بیماری ندارند، تنها با تجویز برخی داروهای شیمیایی برخی از علائم بیمار را کاهش میدهند.
اختلالات روانی
بیشترین اختلالات سیستم عصبی مربوط به بیماری های روحی میباشد. شایع ترین اختلالات روانی عبارتاند از افسردگی، جنون جوانی، استرس و اختلال دو قطبی. معمولاً علائم این نوع از بیماری های مغز و اعصاب متغیر است و هر فردی میتواند علائم منحصربهفردی را از خود نشان دهد، بر همین اساس متخصصان مغز و اعصاب برای درمان بیماری های روحی تنها دارو و روان درمانی را تجویز میکنند.
مهمترین بیماری های مغزی کدامند؟
خوب است بدانید که بیشترین اختلالات سیستم عصبی خود را به شکل بیماری های شایع مانند صرع، تشنج غیر صرع و میگرن نشان میدهد. البته بیماری های دیگر نظیر سنکوپ، ام اس، نوروپاتی، نورالژی، پارکینسون و مننژیت بر اثر اختلالات سیستم عصبی پدید میآیند.
علت بیماری های مغزی و عصبی چیست؟
معمولاً اختلالات سیستم عصبی به دلیل وجود برخی عفونتها، اختلالات خود ایمنی و وارد آمدن ضربه و یا صدمات جدی به مغز ایجاد میشود، هر چند که در پدید آمدن بیماری های مغزی عوامل دیگری مانند اختلالات ژنتیکی و عوارض جانبی بعضی داروها نیز وجود دارد.
همچنین بخوانید: آشنایی با 15 مورد از بیماری های کودکان و نوزادان
شایع ترین علائم بیماری های مغز و اعصاب
دقت کنید که هر فردی با توجه به علت بیماری مغزی میتواند علائم مختلفی داشته باشد؛ اما به طور کلی معمولترین علائم بیماری های مغزی و عصبی عبارتاند از:
- سردردهایی که به شکل مداوم و یا ناگهانی هستند
- احساس بی حسی در قسمت سر
- سوزن سوزن شدن پوست سر
- داشتن حالت ضعف و ناتوانی در عضلات بدن
- کاهش بینایی و یا دو بینی در افراد
- سفت شدن عضله های بدن
- کاهش توانایی ذهنی
- داشتن لرزه و تشنج
- سرد شدن بدن و کاهش دما
- خشکی دهان
- کمردرد
- ایجاد اختلال در تکلم
البته ممکن است تنها تعدادی از این علائم در یک فرد به وجود آید.
تشخیص و درمان بیماری های مغز و اعصاب
یک متخصص مغز و اعصاب پیش از تشخیص احتمالی اختلالات سیستم عصبی، تستهای متعددی را با توجه به علائم بیماری در فرد انجام میدهد، سپس در گام اول سعی میکند با تجویز داروهای شیمیایی، بیماری مغزی را درمان کند. در صورتی که داروها پیشرفتی در بیماری به وجود نیاورند، پزشک مغز و اعصاب تشخیص و درمان اختلالات مغزی و عصبی را از طریق روشهای پیشرفتهای از قبیل:
- آزمون اتونوم
- الکترومیوگرافی
- آزمایش مایع مغزی نخاعی
- سی تی اسکن از مغز
- ام آر آی
- نوار مغز
و همچنین جراحی و کلاف پیچی اندوواسکولار مغز انجام میدهد.
دسترسی به بهترین کلینیک های پزشکی با کمک مجموعه برند آنالیز به سادگی میسر خواهد بود
نظرات کاربران درباره علائم و درمان بیماری های مغز و اعصاب چیست؟