علائم انواع دیسک کمر و بهترین روش درمان آن
دیسک کمر نوعی عارضه در ستون فقرات است. این بیماری بیشتر به صورت درد و مورمور در قسمتهایی از پا خود را نشان میدهد، البته برخلاف تصور عموم، انواع دیسکهای کمر ممکن است کمر درد نداشته باشد. پس درد باسن، درد ساق پا و حتی درد انگشتان پا میتواند دلیل وجود دیسک در کمر باشد.از این رو انواع دیسکهای کمر میتوانند علائم مختلفی را از خود نشان دهند. به همین دلیل بررسی دیسکهای کمر میبایست توسط تشخیصهای یک جراح ستون فقرات صورت بگیرد.
دیسک کمر چیست؟
در قسمت ستون فقرات هر فردی مهرههای استخوانی زیادی وجود دارد، در بین این مهرهها یک غضروف است که به نام دیسک آن را میشناسند. درون این دیسکها یک ماده ژلهای وجود دارد که از آب و پروتئین ساخته شده است. چنانچه این دیسکها ضعیف شوند یا بر اثر بروز یک حادثه کشیده یا پاره شوند قطعاً فرد با مشکلاتی در نواحی مختلف مواجه خواهد شد.
انواع دیسک کمر کدامند؟
به طور کلی دیسکها بنا به مشکلی که در ساختار آنها به وجود میآید به چند گروه دسته بندی میشوند.
- دیسک بسیار خفیف
- دیسک خفیف
- دیسک متوسط
- دیسک شدید
علائم انواع بیرون زدگی دیسک در کمر
بیشتر افراد تصور میکنند که ناراحتی در دیسک تنها با کمر درد خود را نشان میدهد، در صورتی که مهمترین علائم دیسک کمر معمولاً با انتشار درد در قسمتهایی از پا مانند درد ساق پا، درد پاشنه پا و همچنین درد در پشت زانو خود را نشان میدهد. لازم است بدانید علائم دیسک کاملاً متغیر است و غالباً دیسک حدود ۳۰ نوع علامت دارد. از جمله این علامت ها عبارتاند از:
- ناتوانی و گرفتگی در برخی نواحی پا
- درد باسن
- ایجاد بی حسی در عضله های بدن
- احساس گزگز و خواب گرفتگی در ماهیچه های پا
- احساس سوزش در عضله های پا
همچنین باید گفت که علائم اولیه این بیماری در بیشتر افراد، ضعف عضلات در قسمتهای مختلفی از بدن خصوصاً کمر و شکم میباشد. از طرفی برخی از افراد که در بیشتر مواقع در نواحی پا احساس مورمور دارند، در ابتدا شک آنها تنها به مریضی MS میرود. در صورتی که خواب رفتگی پا و داشتن حالت گزگز بیشتر میتواند علائم نوعی از دیسکهای کمر باشد.
علائم دیسک شدید کمر
چنانچه دیسک فردی پاره شود ممکن است در چنین افرادی علائم دیگری مانند:
- کاهش تمایل جنسی
- بی قوتی پا
- اختلال ادراری نظیر کم و زیاد شدن ادرار
- بی اختیاری مدفوع
و همچنین بی حس شدن پاها بروز دهد.
همچنین بخوانید:
راه های تشخیص دیسک کمر
در تشخیص خطرناک ترین دیسک کمر گرفته تا دیسک خفیف تنها یک جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات میتواند وجود دیسک و نوع آن را تشخیص دهد. البته این تشخیص از طریق روشهای پزشکی مانند:
- تست SLR
- معاینه انگشت پا
- توانایی پنجه پا
و همچنین تست MRI نیز قابل اجرا و تشخیص میباشد.
بهترین روش درمان دیسک
معمولاً یک جراح مغز و اعصاب جهت درمان دیسکهای کمر از دو راهکار استفاده میکند.
- درمان غیر جراحی دیسکهای کمر
- درمان جراحی دیسکهای کمر
که غالباً ۹۰ درصد افراد با انجام روشهای مناسب، استراحتهای مطلق سه روزه و توانبخشی های لازم به سلامت جسمی خود میرسند. البته استفاده از توالت فرنگی، خوردن خوراکیهایی با طبع گرم، خودداری از پیاده روی و نشستن های زیاد میتواند در درمان دیسک کمر بسیار تأثیر گذار باشد. در این میان تنها ۱۰ درصد از بیماران نیاز به جراحی پیدا میکنند.
روشهای نوین برای درمان دیسکهای کمر
اجرای روشهای درمانی جدید در افراد مبتلا به دیسکهای کمر به سن و جنس بیمار بستگی دارد. البته مقدار آسیب دیدگی ماده ژلاتینی و بروز علائم بیماری میتواند در انتخاب روشهای مختلف بسیار مؤثر باشد. از جمله جدیدترین روشهای درمان دیسک کمر میتوان به موارد ذیل اشاره داشت.
- اوزون درمانی
- ورزش های جسمی
- لیزرهای پرتوان
- طب سوزنی
- ماساژ درمانی
- تخت دکامپرشن
- تزریق اپیدورال
- استفاده از کمربندهای طبی
- تریگرپوینت تراپی
- رفلکسولوژی
- مانیپولاسیون یا همان جا انداختن مهرههای ستون فقرات
- فیزیوتراپی
دسترسی به بهترین کلینیک های پزشکی با کمک مجموعه برند آنالیز به سادگی میسر خواهد بود
نظرات کاربران درباره علائم انواع دیسک کمر و بهترین روش درمان آن