همه چیز درباره عمل کیسه صفرا و دوران نقاهت آن

فهیمی
فروردین 18, 1400
زمان مطالعه دقیقه

همه چیز درباره عمل کیسه صفرا و دوران نقاهت آن

عمل کیسه صفرا با لیزر لاپاراسکوپی و جراحی باز از جمله روش‌هایی است که برای برداشته شدن کیسه صفرا مورد شناخت افراد زیادی قرار گرفته است؛ اما در حقیقت عمل کیسه صفرا با لیزر اصطلاحی است که واقعیت ندارد و تنها عمل‌های لاپاروسکوپی و جراحی باز در مراکز درمانی انجام می‌شود. هر کدام از این عمل‌ها روش‌ها و دوره نقاهت مختلفی دارند که در ادامه شما را با این روش‌ها آشنا می‌کنیم.

 کیسه صفرا

کیسه صفرا جزئی از بدن است که در زیر کبد قرار دارد. این اندام کوچک مایع صفراوی را از کبد دریافت می‌کند و به روده کوچک می‌دهد تا کار تجزیه سلول‌های چربی به راحتی صورت بگیرد. چنانچه کیسه صفرا دچار مشکلاتی از قبیل:

  • عفونت
  • سنگ صفرا
  • مشکل پر و خالی شدن مایع صفراوی
  • التهاب کیسه صفرا یا کله سیستیت
  • التهاب لوزالمعده
  • مسدود شدن

و یا هر اختلال دیگری شود به راحتی می‌توان این اندام را از بدن جدا کرد؛ زیرا روده کوچک بدون وجود کیسه صفرا کار هضم چربی را به خوبی انجام می‌دهد.

عمل کیسه صفرا

زمانی که پزشک با انجام آزمایش‌های لازم و معاینه‌های فیزیکی بیمار تشخیص دهد که باید کیسه صفرا برداشته شود، پزشک با استفاده از دو روش لاپاروسکوپی و جراحی باز عمل کیسه صفرا را انجام می‌دهد. البته لازم است تا بیمار قبل از عمل جراحی، اطلاعات مورد نیازی را در اختیار پزشک متخصص قرار دهد. معمولاً این اطلاعات در مورد:

  • داروهای مصرفی بیمار
  • زمینه بیماری های مادرزادی
  • وضعیت بارداری خانم ها

وضعیت جسمی بیمار و بسیاری موارد دیگر می‌باشد.

انواع عمل کیسه صفرا

جراحی صفرا با لاپاروسکوپی

عمل کیسه صفرا با استفاده از روش لاپاروسکوپی یک روش درمانی با حداقل تهاجم است. در اجرای این روش، جراح پس از بیهوشی عمومی بیمار، شکاف‌های کوچکی را در قسمتی از بدن که کیسه صفرا قرار دارد ایجاد می‌کند، سپس از طریق این شکاف، ابزارهای کوچکی را برای برداشتن کیسه صفرا به درون بدن وارد می‌کند‌‌ در این زمان پزشک با استفاده از تصویر برداری که کولانژیوگرافی نام دارد وضعیت کیسه صفرا و نواحی اطراف آن را مورد کنترل قرار می‌دهد؛ زیرا در هنگام برش زدن کیسه صفرا ممکن است به قسمت‌هایی از بدن صدماتی وارد شود‌.

در نهایت شکاف‌های ایجاد شده بسته و بانداژ می‌شوند و بیمار به اتاق ریکاوری منتقل می‌شود‌. این عمل رایج ترین روش برای برداشته شدن کیسه صفرا به حساب می‌آید که تنها چند دقیقه طول خواهد کشد.

دوره نقاهت جراحی کیسه صفرا با لاپاروسکوپی

دوره نقاهت این بیماری بسیار کوتاه است به طوری که بیمار چند ساعت پس از پایان عمل کیسه صفرا با لاپاروسکوپی به منزل بازمی‌گردد، البته ریکاوری این نوع درمان تقریباً ۱ هفته طول می‌کشد. در واقع مشکلات بیمار در این نوع جراحی بسیار خفیف است و غالباً هیج نوعی عوارضی ندارد. بنابراین بیمار می‌تواند در اسرع وقت به روند زندگی خود ادامه دهد.

همچنین بخوانید: عمل قلب باز و 10 نکته طلایی قبل و بعد از آن

عمل صفرا با جراحی باز

در اجرای این روش، جراح عمومی پس از بیهوشی کامل بیمار سعی می‌کند کیسه صفرا را با استفاده از یک شکاف بزرگ در قسمتی از بدن خارج کند‌، معمولاً این عمل حدود ۲ ساعت طول می‌کشد.

پزشک بدن بیمار را با استفاده از یک گاز مخصوص باد می‌کند تا اجرای برداشته شدن کیسه به راحتی امکان‌پذیر باشد، سپس با استفاده از برخی داروهای شیمیایی از خونریزی زیاد بیمار جلوگیری می‌کند و در نهایت کیسه صفرا را از بدن جدا می‌کند.

عمل کیسه صفرا با جراحی باز

دوره نقاهت جراحی باز کیسه صفرا

معمولاً بیمارانی که توسط جراحی باز عمل کیسه صفرا را انجام می‌دهند نیاز به چند روز بستری شدن در بیمارستان دارند. ریکاوری این نوع جراحی بیشتر از روش لاپاروسکوپی می‌باشد؛ چون درد بیشتری دارد. غالباً بیمار به مدت ۴ تا ۶ هفته اجازه فعالیت‌های بدنی سنگین ندارد و می‌بایست استراحت کند.

جراحی باز بهتر است یا لاپاروسکوپی؟

دقت کنید چون در برداشتن کیسه صفرا با روش لاپاروسکوپی شکاف ایجاد شده توسط پزشک بسیار کوچک است، ابتلا به مواردی مانند:

  • خونریزی
  • عفونت
  • ترشح مایع صفراوی به درون نواحی مختلف شکم
  • صدمه زدن به روده کوچک و دیگر قسمت ها
  • آسیب دیدگی رگ های بزرگ
  • لخته شدن خون
  • خطرات بیهوشی کامل

همچنین مواردی نظیر اسهال‌های شدید، دردهای طولانی مدت و حتی نفخ شکم وجود ندارد، در صورتی که در انجام عمل کیسه صفرا با جراحی باز تمامی این موارد نام برده وجود دارد.

دسترسی به بهترین کلینیک های پزشکی و زیبایی با کمک مجموعه برند آنالیز به سادگی میسر خواهد بود

 

 

نظرات کاربران درباره همه چیز درباره عمل کیسه صفرا و دوران نقاهت آن


مقالات پیشنهادی پزشکی

لیست مقالات پزشکی