عمل قلب باز و 10 نکته طلایی قبل و بعد از آن

فهیمی
فروردین 18, 1400
زمان مطالعه دقیقه

عمل قلب باز و 10 نکته طلایی قبل و بعد از آن

عمل قلب باز یک نوع جراحی قلب است که برای انجام آن می‌بایست استخوان‌های قفسه سینه باز شود. در این نوع عمل، ممکن است فوق تخصص جراحی قلب، ساختار قلب را نیز باز کند، البته بستگی به نوع بیماری فرد دارد. زیرا گاهی اوقات اختلالات قلبی بدون برش در قلب برطرف خواهند شد.اما از آنجایی که مهم‌ترین نکته در جراحی قلب باز، مراقبت های قبل و بعد از عمل می‌باشد پس بهتر است با این مراقبت ها بیشتر آشنا شوید.

عمل قلب باز چیست؟

امروزه با توجه به روش های نوین و استفاده از دستگاه‌های پیشرفته معمولاً جراحی قلب باز تنها برای تعداد کمی از بیماران انجام می‌گیرد‌؛ زیرا این روش از جراحی قلب عوارض زیادی مانند لخته شدن خون، سکته مغزی، تامپوناد قلبی و غیره را به همراه دارد.

در واقع این عمل نوعی جراحی قلب است که پزشک جراح با برش زدن استخوان‌های قفسه سینه، دسترسی به قلب را امکان‌پذیر می‌کند. معمولاً جراحی قلب باز حدود ۳ تا ۶ ساعت طول خواهد کشید که بسته به نوع بیماری فرد می‌تواند این زمان و نحوه عمل قلب متغیر باشد. بیشتر اوقات پزشکان قلب و عروق برای درمان بیماری‌هایی از قبیل:

  • رفع نواقص قلبی
  • باز کردن عروق قلب
  • پیوند قلب
  • عمل بای پس
  • درمان نواقص مادرزادی در کودکان

و همچنین رفع انسداد شریان های قلب، انتخاب عمل قلب باز را بهترین روش درمان پیشنهاد می‌دهند؛ اما انجام این روش درمان مستلزم مراقبت های زیادی قبل و بعد از جراحی خواهد بود.

عمل قلب باز چیست؟

مراقبت های قبل از عمل قلب باز

قبل از جراحی قلب باز می‌بایست بیمار اقدامات لازمی را جهت اجرای هر چه بهتر عمل انجام دهد. از جمله این مراقبت ها عبارتند از:

  • تاریخچه پزشکی خود را در اختیار متخصص قلب و عروق مورد نظر خود قرار دهید، لیست داروهای مصرفی و داروهای خاص خود را به پزشک گزارش دهید و به درستی پرسش‌های پزشک معالج را پاسخ دهید.
  • لازم است یکسری آزمایش‌های خون انجام داده، از قفسه سینه خود عکس بگیرید و تست تنفس انجام دهید.
  • سونوگرافی داپلر به همراه فاکتورهای مهم دیگری مانند اکو قلب و نوار قلب را به پزشک معالج خود ارائه دهید. آموزش های تنفسی را به خوبی یاد بگیرید و سپس اقدامات درمانی خود جهت بستری شدن در بخش جراحی قلب را انجام دهید.
  • حتماً شب قبل از عمل، حمام بروید و دوش بگیرید. سعی کنید موهای زائد روی سینه را بتراشید و تمام بدن را با صابون به خوبی شستشو دهید. ۱۲ ساعت پیش از انجام عمل جراحی هیچ نوع خوراکی حتی آب نخورید‌.
  • شب پیش از عمل جراحی می‌بایست توسط فوق تخصص جراحی قلب و متخصص بیهوشی ویزیت شوید.

همچنین بخوانید: همه چیز درباره عمل کیسه صفرا و دوران نقاهت آن

مراقبت های بعد از عمل قلب باز

مراقبت های بعد از عمل قلب باز

اگر چه انتخاب یک پزشک جراح کار بلد و با تجربه می‌تواند در نتیجه نهایی عمل قلب باز بسیار مؤثر باشد؛ اما در حقیقت مراقبت های بعد از عمل نیز در نتیجه عمل جراحی بسیار تأثیرگذار است‌‌، از جمله این مراقبت ها عبارتند از:

  • از اولین دقایق بعد از عمل تا گذشت چند ماه مراقبت از زخم و بخیه را جدی بگیرید؛ زیرا نواحی برش خورده کاملاً مستعد عفونت هستند، پس مراقب باشید که در نواحی زخم قفسه سینه هیچ گونه قرمزی، بوی بد و یا ترشحاتی به وجود نیاید. لازم است در صورت بروز نفس تنگی، تب و لرز سریعاً پزشک جراح را از وضعیت بیمار مطلع کنید.
  • یک رژیم غذایی سالم داشته باشید، معمولاً متخصصین قلب و عروق یک برنامه غذایی سالم در اختیار شما قرار خواهند داد. معمولاً خوردن غذاهای شور، چرب و شیرین برای چنین بیمارانی مضر خواهد بود. هر چند که در چند روز اول بعد از عمل قلب باز بیمار اشتهایی به غذا خوردن ندارد و همیشه در دهان خود احساس تلخی می‌کند.
  • کنترل وضعیت حیاتی بیمار خصوصاً فشار خون و کلسترول خون، بسیار حائز اهمیت می‌باشد، پس مدام فشار خون و حرارت بدن بیمار را چک کنید.
  • بیمار باید از حمل کردن اجسام سنگین خودداری کند، در زمان دراز کشیدن و حتی حرکت کردن به آرامی این کار را انجام دهد‌.
  • بیمار از روز سوم اجازه دوش گرفتن را دارد، در زمان حمام می‌بایست محل زخم تنها با شامپو بچه شستشو داده شود‌. هرگز روی زخم عمل قلب باز را به پودر، پماد و یا دودهای متفرقه آغشته نکنید.

دسترسی به بهترین کلینیک های پزشکی و زیبایی با کمک مجموعه برند آنالیز به سادگی میسر خواهد بود

نظرات کاربران درباره عمل قلب باز و 10 نکته طلایی قبل و بعد از آن


مقالات پیشنهادی پزشکی

لیست مقالات پزشکی