آب مروارید چیست؟ علت + علائم + درمان

فهیمی
فروردین 15, 1400
زمان مطالعه دقیقه

آب مروارید چیست؟ علت + علائم + درمان

آب مروارید سرطان نیست و معمولاً باعث کوری چشم نمی‌شود. این بیماری هیچ ربطی به ریزش اشک و استفاده‌ی زیاد از چشم ندارد‌، نام دیگر آب مروارید در بین افراد جامعه، آب آوردن چشم است. خوب است بدانید که این بیماری اصلاً هیچ پرده‌ای در چشم به وجود نمی‌آورد. بلکه در این بیماری تنها عدسی چشم، غبار آلود و تار می‌شود و بین دو چشم یک فرد اصلاً مسری نیست‌، یعنی ممکن است تنها یک چشم از فرد دچار تاری عدسی شود‌ و چشم دیگری سال‌ها سالم بماند.

آب مروارید چیست؟

این عارضه از جمله شایع ترین بیماری چشم است که به علت‌های مختلفی باعث تار شدن تمام و یا بخشی از عدسی چشم می‌شود. معمولاً با تیره شدن عدسی نیز مشکلاتی در بینایی به وجود می‌آید؛ اما خوشبختانه این نوع بیماری چشمی بیشتر اوقات توسط یک جراح و متخصص چشم برطرف خواهد شد.

علت بیماری آب مروارید

گاهی اوقات آب مروارید مادرزادی است؛ اما در بیشتر موارد این بیماری بر اثر علت‌های مختلفی به وجود می‌آید که از جمله این دلایل عبارت‌اند از:

  • کهولت سن که معمولاً شایع ترین دلیل می‌باشد.
  • صدمه رسیدن به سر که باعث می‌شود تا در تغذیه عدسی مشکلاتی به وجود آید.
  • اشعه X و همچنین اشعه گاما که غالباً از تلویزیون‌های قدیمی ساطع می‌شود.
  • دیابت
  • آسیب رسیدن به چشم و بخشی از عدسی
  • سوء تغذیه
  • مصرف زیاد برخی داروهای شیمیایی از قبیل کورتون ها
  • استفاده از عینک‌های دودی که غیراستاندارد هستند.
  • استفاده از عینک‌هایی که نمی‌توانند اشعه یو وی را جذب کنند.

 

علت بیماری آب مروارید

علائم آب مروارید

از علامت‌های شایع این بیماری می‌توان به مواد ذیل اشاره کرد:

دو بینی اشیاء یکی از شایع ترین علائم این بیماری به شمار می‌رود. گاهی اوقات افراد در مکان‌هایی که نور زیاد وجود دارد اجسام را تار و یا دوتایی می‌بینند. معمولاً چنین وضعیتی در ابتدا با دیدن نور خودرو در زمان شب پیش می‌آید.

افرادی که چشم آن‌ها آب آورده باشد غالباً مردمک چشم آن‌ها کدر و شیری رنگ است.

دید ابری و به وجود آمدن لکه‌هایی سیاه رنگ و یا زرد و قهوه‌ای در میدان دید افراد که معمولاً با شدید شدن بیماری می‌تواند این لکه‌ها کلاً دید فرد را متوقف کند.

اختلال در بینایی در زمان شب، معمولاً کسانی که به این بیماری دچار هستند ابراز نگرانی‌های خود را از بینایی‌های شب آغاز می‌کنند؛ چرا که در روز نور کافی جهت جبران تیرگی‌های چشم وجود دارد‌؛ ولی در شب چنین حالتی نیست.

حساسیت‌های غیرمعمول به نور خصوصاً در زمان شب

به وجود آمدن یک هاله نور، معمولاً مبتلایان به بیماری آب مروارید در اطراف منبع های نور همیشه هاله‌هایی پراکنده از نور را می‌بینند‌. یعنی عدسی چشم آن‌ها پراش نور دارد.

دید گل آلود، بیشتر افرادی که چشمان آن‌ها آب آورده باشد هیچ گاه دید زلالی نخواهند داشت، غالباً محیط را با دیدی تار و هاله‌هایی زرد و قهوه‌ای تماشا می‌کنند.

علائم آب مروارید

همچنین بخوانید: علائم التهاب مفاصل یا آرتریت و روش های درمان آن

درمان آب مروارید چشم

در زمان‌های گذشته یک جراح و متخصص چشم، عدسی تار شده را به طور کامل از ساختار چشم خارج می‌کرد، او توصیه داشت تا بیمار با عینک زدن مداوم دید خود را اصلاح کند. اما امروزه چشم پزشکان پیش از آنکه عدسی چشم به طور کامل سفت شود با انجام روش‌های مختلف جراحی، دید فرد را اصلاح می‌کنند.

البته در روش‌های جدیدتر که نام علمی آن اکسترنال می‌باشد، جراح و متخصص چشم یک لنز کریستال و یا پلاستیکی را با اجرای عمل جراحی جایگزین عدسی چشم می‌کند.

این روزها مدرن‌ترین روش درمان اب مروارید یک نوع جراحی با نام فیکو می‌باشد. در اجرای این روش پیشرفته از یک لنز پلاستیکی که قابل انعطاف است استفاده می‌شود. در واقع این لنز تاشو می‌تواند جایگزین بسیار مناسبی برای عدسی آسیب دیده در چشم باشد. روش کار به این صورت است متخصصان چشم، لنز پلاستیکی را با استفاده از ابزاری خاص به شکل لوله‌ای، توسط یک سوراخ در قرنیه، به داخل کپسول عدسی وارد می‌کنند، سپس لنز را رها کرده تا در حالت مناسبی باز شود و دید بیمار را در شرایط مطلوبی اصلاح نماید.

دسترسی به بهترین کلینیک های چشم پزشکی با کمک مجموعه برند آنالیز به سادگی میسر خواهد بود

نظرات کاربران درباره آب مروارید چیست؟ علت + علائم + درمان


مقالات پیشنهادی پزشکی

لیست مقالات پزشکی