شایع ترین بیماری های قلبی و نشانه های آن
شایع ترین بیماری های قلبی به علت تنگ شدن سرخرگهای کرونری و انسداد آنها به وجود میآیند، سپس منجر به حمله قلبی و سکته میشوند. البته برخی از این بیماری ها به دلایل مختلف در ساختار قلب به وجود میآیند و در مجموع میتوانند عملکرد قلب را مختل کنند، در نتیجه باعث مرگ در فرد بیمار میشود.پس بهتر است متداول ترین بیماری های قلبی را بشناسید تا در صورت نیاز هر چه سریعتر بیماری خود را درمان کرده و از عواقب خطرناک آن پیشگیری کنید.
بیماری عروق کرونر
این بیماری به علت تند شدن و باریک شدن رگهای خود قلب یا همان آترواسکلروز به وجود میآید. بیماری عروق کرونر جزو شایع ترین بیماری های قلب به حساب میآید؛ زیرا اکثر حمله های قلبی و دردهای قفسه سینه به دلیل همین بیماری است. لازم است بدانید بیماری عروقی یکی از اختلالات گردش خون در رگهای خونی است، پس این بیماری هم میتواند عملکرد قلب را تا اندازهای کاهش دهد.
اختلالات ریتم قلب
یکی دیگر از شایع ترین بیماریهای قلبی، اختلالت ریتم قلب یا همان آریتمی است. این مشکل قلبی باعث میشود تا ضربان قلب افت بسیار شدیدی داشته باشد یا بیش از اندازه تپش کند، البته در مواردی ریتم قلب به شکل نامنظم میشود. امروزه تعدادی زیادی از افراد به مشکلات ریتم قلب دچار هستند، به طوری که جریان خون آنها با مشکل رو به رو است.
این نوع بیماری انواع مختلفی دارد که نوعی از آن مشکلی به وجود نمیآورد، در حالی که نمونههای دیگری از اختلالات ریتم قلبی کشنده هستند. هنگامی که در ریتم قلب اختلال ایجاد شود به طور حتم در عملکرد مغز، ریه ها و دیگر اندامهای بدن آسیبهایی جدی وارد خواهد شد.
بیماری ساختاری قلب
این نوع از بیماری های قلبی مربوط به ناهنجاریهای دیوارهها و ماهیچههای قلب است، البته گاهی اوقات دریچههای قلب و رگهای خونی قلب را نیز درگیر میکند. برخی از این بیماری ها ممکن است مادر زادی باشد مانند:
نقص دیواره قلبی: این بیماری به علت وجود یک سوراخ ریز در میان بعضی اجزای قلب مثل بتنها به وجود میآید، اغلب بیماری قلب کودکان از این نوع میباشد، بیشتر افراد به این عارضه سوراخ قلب میگویند.
نقص انسداد: این بیماری هنگامی به وجود میآید که گردش خون در برخی اجزای قلب مانند دهلیزها کند و یا بسته میشود. این بیماری میتواند از انواع بیماری های قلبی ارثی باشد.
بیماری قلبی سیانوتیک: این عارضه خطرناک ترین بیماری قلب است؛ چون به دلیل نقص ساختاری قلب این عضو از بدن نمیتواند اکسیژن لازم را به دیگر اجزای بدن برساند.
همچنین بخوانید: 10 نمونه از مهم ترین بیماری های قلب و عروق و علائم آن
کاردیومیوپاتی
یکی از انواع بیماریهای قلبی در جوانان و بزرگسالان بر اثر اختلال در ماهیچههای قلب به وجود میآید. در واقع این بیماری باعث میشود تا خون به کندی در بدن پمپاژ شود.
نارسایی قلبی
بدترین نوع بیماری قلبی، نارسایی احتقانی است. این بیماری هنگامی به وجود میآید که قلب نتوانند خون را به درستی در بدن پمپاژ کند.
حمله قلبی
سکته قلبی یک نوع بیماری قلبی است که بر اثر از بین رفتن عضلههای قلب به وجود میآید. در واقع علت اصلی حمله های قلبی عدم خونرسانی به عضلههای قلب است. این اتفاق زمانی رخ میدهد که یکی از شریانهای قلب یا همان سرخرگهای کرونری به دلیل لخته شدن خون مسدود شود.
روماتیسم قلبی
این نوع بیماری قلبی به صورت کوتاه مدت و یا دراز مدت رخ میدهد، علت این بیماری تب حاد روماتیسمی است. اختلال در دریچههای قلب نمونهای از روماتیسم قلبی میباشد.
علائم ظاهری بیماری های قلبی
مهمترین علائم بیماری قلبی در زنان و مردان به نوع عارضه قلبی آنها بستگی دارد؛ اما با این حال رایج ترین علائم انواع بیماری قلبی عبارتاند از:
- درد در قفسه سینه که ممکن است در پشت شانه، گردن و حتی فک، گردش داشته باشد.
- سرگیجه
- عرق سرد
- تهوع و استفراغ
- ضعف عمومی و خستگی بالا
- افزایش ضربان قلب
- تند تند نفس کشیدن
- گرفتگی صدا و خس خس کردن
روش های درمان بیماری های قلبی
امروزه تمام متخصصان قلب در بیمارستان های قلب و عروق سعی میکنند در ابتدا با تجویز دارو بیماران را درمان کنند. در حالی که تعداد کمی از این بیماران تنها با انجام جراحی، بهبودی خود را به دست میآورند. بنابراین پزشکان متخصص در بیمارستان قلب و عروق با اجرای جراحیهای مانند:
- آنژیوپلاستی
- جراحی بای پس شریانهای کرونری
- جایگزینی دریچههای قلب
- دستگاه ضربان ساز
و در نهایت با پیوند قلب سعی میکند اختلالات قلبی را درمان میکنند.
دسترسی به بهترین کلینیک های پزشکی با کمک مجموعه برند آنالیز به سادگی میسر خواهد بود
نظرات کاربران درباره شایع ترین بیماری های قلبی و نشانه های آن