آیا پر کردن و عصب کشی دندان کودک لازم است؟
عصب کشی دندان کودک بر اساس وضعیت دندان به دو حالت انجام میشود. در اولین روش، تنها عصب داخلی تاج دندان خارج میشود؛ اما در روش بعدی به دلیل گسترده شدن التهابات دندان، باید دندانپزشک کودک، عصب ریشه را نیز خارج کند.پس عصب کشی و پر کردن دندان کودک امری ضروری است که میتواند سلامت دندانهای دائمی کودک را تحت تأثیر قرار دهد. پس ما در اینجا به پاسخ چند سؤال متداول از طرف والدین در مورد عصب کشی دندانهای کودکان میپردازیم.
آیا دندان کودک عصب دارد؟
بیشتر والدین تصور میکنند که دندانهای کودکان خصوصاً دندانهای شیری ریشه و عصب ندارند. در صورتی که باید گفت دندانهای شیری در ابتدا دارای ریشه و عصب هستند که به مرور زمان تحلیل میروند، به همین جهت شما در افتادن دندانهای شیری هیچ ریشهای را مشاهده نمیکنید. از طرفی تاج دندان هم دارای عصب است که میتواند پیام رسان درد دندان باشد.
آیا دندانهای پوسیده کودک درد دارد؟
بله دندانهای کودکان چه دندان شیری باشد چه دندان دائمی دقیقاً همانند دندان بزرگسالان میباشند، آنها دارای عصب و ریشه هستند و زمانی که دندانهای کودک پوسیده میشود در ابتدا پوسیدگی آنها در سطح دندان یا همان مینای دندان است؛ ولی بعد از آن پوسیدگی به عاج دندان میرسد.
چنانچه این پوسیدگیها در دندان کودک درمان نشود، بخشی از بافت پالپی یا همان عصب تاج دندان، آسیب میبیند، همچنین ممکن است این پوسیدگی به عصب ریشه دندان برسد و کودک در دندانهای خود احساس درد شدید کند. در چنین حالتی عصب کشی دندان کودک ضروری میشود.
چرا عصب کشی دندان کودک ضروری است؟
دندانهای شیری به عنوان یک پایه اصلی برای دندانهای دائمی به حساب میآیند. بنابراین والدین باید بدانند که پوسیدگی دندانهای کودکان مانند سرماخوردگی و گوش دردهای معمولی به خودی خود خوب نمیشوند.
در چنین حالتی جهت درمان پوسیدگی دندانهایی که به عصب رسیدهاند، لازم است تا عصب کشی دندان شیری و یا دائمی کودک صورت بگیرد؛ چرا که ممکن است کودک بر اثر عفونت های دندان، در بزرگسالی دچار مشکلاتی از قبیل روماتیسمهای قلبی و عارضههای دیگری شود.
اهمیت عصب کشی دندان کودک چیست؟
هنگامی که دندانهای فرزند دلبند شما دچار پوسیدگی گسترده میشود معمولاً نمیتواند کودک به خوبی غذا بخورد. بنابراین کودک با کاهش کالری و کمبود مواد مغذی رو به رو میشود که این مسئله در آینده میتواند عوارض ناگواری برای کودک داشته باشد.
پس اگر درمان پوسیدگی دندان فرزندانتان به موقع انجام نشود، مجبور به کشیدن دندانها خواهید بود. در این حالت فرزند شما باید وسیله مخصوصی به عنوان فضا نگهدار را تا مدت زیادی در دهان خود نگه دارد. در غیر این صورت برای رویش دندانهای دائمی کودک مشکلات جدی پیش خواهد آمد، همین موضوع میتواند در آینده درمانهای پیچیده ارتودنسی را پیش پای او قرار دهد.
همچنین بخوانید: نکته طلایی درباره طب سوزنی و فواید آن
چه زمانی باید دندان کودک عصبیکشی شود؟
هنگامی که پوسیدگیهای دندان باعث درد و آزار در کودک شود، باید سریعاً اقدام به درمان دندان کودک نمود. دندانپزشک کودک با تهیه یک رادیوگرافی از دندان کودک سطح پوسیدگی را تشخیص میدهد، چنانچه پوسیدگی به عصب تاج یا عصب ریشه رسیده باشد در اسرع وقت متخصص دندانپزشک کودک با بررسی مواردی مانند:
- سن کودک
- حال عمومی کودک
- زمان افتادن دندانهای شیری
- میزان التهابات و عفونت دندان
و…کار عصب کشی دندان کودک و پر کردن را انجام میدهد. در چنین درمانی التهابات دندان کودک برطرف میشود، اگر دندان درمان شده جزو دندانهای شیری باشد قطعاً برای جوانه زدن دندانهای دائمی کودک هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.
از نشانههای نیاز کودک به عصب کشی چیست؟
- هر زمانی که شما به عنوان یک والدین در کودک خود نشانههایی مانند:
- آبسه کردن دندان
- عفونت های شدید دندان
- التهابات و تورم لثه
- حساس شدن دندان کودک به مواد خوراکی شیرین و سرد
- دردهای شبانه دندان کودک
- حساس شدن غدد لنفاوی
- شکستگی های دندان کودک
- ضربه خوردن دندان کودک
و برخی علائم دیگر را مشاهده کردید باید او را برای عصب کشی دندان کودک آماده کنید.
انواع عصبکشی دندان کودکان
در انجام عصب کشی کودکان در هر سن و هر جنسیتی از قبیل:
- عصب کشی دندان کودکان ۵ ساله
- عصب کشی دندان کودکان ۳ ساله
- عصب کشی دندان کودکانه دو ساله
- عصب کشی دندان کودکان ۸ ساله
پزشک معالج دو روش را به کار میبرد. یکی روش پالپوتومی یعنی بیرون کشیدن عصب تاج و دیگری روش پالپکتومی یعنی بیرون کشیدن عصب ریشه دندان. معمولاً پزشک معالج، بدون بیهوشی در مطب و یا با انجام بیهوشی عمومی در بیمارستان این کار را انجام میدهد.
دسترسی به بهترین کلینیک های دندانپزشکی و زیبایی با کمک مجموعه برند آنالیز به سادگی میسر خواهد بود
نظرات کاربران درباره آیا پر کردن و عصب کشی دندان کودک لازم است؟