معرفی 8 نوع داروی خواب آور بدون نسخه

فهیمی
فروردین 17, 1400
زمان مطالعه دقیقه

معرفی 8 نوع داروی خواب آور بدون نسخه

داروی خواب آور یکی از نیازهای امروزه بیشتر مردم است. در این دوران که زندگی‌ها پر از استرس و اضطراب است داروی خواب آور می‌تواند آرامش‌بخش خوبی برای خواب باشد. در این میان بعضی داروها برای زود به خواب رفتن و داشتن خواب عمیق است و بعضی دیگر برای طولانی کردن مدت خواب.اما توجه کنید که استفاده زیاد و بی رویه از داروی خواب آور باعث اعتیاد می‌شود و اعتیاد ناشی از داروهای خواب آور عوارضی مثل بیماری‌های جسمی و روانی را در بردارد. با این حال اگر می‌خواهید انواع داروهای خواب آور را بیشتر بشناسید با ما در این بخش همراه شوید تا 8 مورد از پرکاربردترین این داروها را به شما معرفی کنیم.

داروی خواب آور بنزودیازپین و دوکسپین

بنزودیازپین از جمله داروهای معروف برای درمان اختلالات خواب است. خوب است بدانید این گروه از داروی خواب آور به رفع اختلالات در خواب مثل کابوس دیدن یا راه رفتن در خواب کمک می‌کند. اما عوارض بسیار زیادی مانند خواب آلودگی و اعتیاد شدید را به همراه دارد.

قرص دوکسپین نیز با مسدود کردن گیرنده‌های هیستامین باعث افزایش کیفیت خواب می‌شود. اما به دلیل خواب آلودگی زیادی که به وجود می‌آورد باید توجه کنید که زمان هفت الی هشت ساعته ای برای خواب داشته باشید.

مصرف داروی اسزوپیکلون و راملتئون

یکی از فواید قابل توجه قرص اسزوپیکلون سرعت آن است که باعث می‌شود خیلی زود بخوابید. مصرف این قرص باعث می‌شود که شما هفت تا هشت ساعت خواب عمیق داشته باشید. بنابراین اگر که زمان کافی برای خوابیدن ندارید از این قرص استفاده نکنید؛ چرا که اثر خواب آلودگی و گیجی قرص تا روزهای بعدی هم به همراه شما هست.

راملتئون: یکی از مزیت‌های این قرص این است که مصرف زیاد آن اعتیادآور نیست و برای طولانی مدت می‌توانید از آن استفاده کنید. مصرف این قرص برای افرادی مناسب است که خیلی دیر به خواب می‌روند و باعث می‌شود که خیلی زود وارد خواب عمیق شوید.

مصرف داروی خواب آور

داروهای آرام بخش سوورکسانت و زالپلون

گاهی اوقات عملکردهای هورمونی در بدن باعث بی‌خوابی یا بدخوابی می‌شود. بنابراین استفاده از داروی سوورکسانت در تغییرات هورمونی اختلاط ایجاد کرده و باعث داشتن خواب آرام می‌شود. مصرف این داروی خواب آور باعث می‌شود تا یک روز بعد از مصرف کمی خواب آلودگی داشته باشید. این دارو برای به خواب رفتن و پیوسته بودن خواب مورد استفاده است.

زالپلون: این داروی خواب آور که به تازگی به بازار آمده است ماندگاری کمتری در بدن دارد و به عنوان به همراه در کنار به خواب رفتن شما باشد. اگر نیمه شب است و شما هنوز بیدار هستید می‌توانید با خیال راحت از این قرص استفاده کنید و صبح فردا بدون هیچ اثری از دارو به ادامه کارهای روزمره خود بپردازید.

همچنین بخوانید: 10 مورد از خواص گل ختمی و دمنوش آن

عوارض مصرف داروهای خواب آور

همیشه قبل از خوردن هر نوع از داروی خواب آور توجه کنید که چه عوارض جانبی را به همراه دارد. بنابراین اگر به دنبال مهم‌ترین عوارض داروهای خواب آور هستید می‌توانیم به موارد ذیل اشاره کنیم:

اعتیاد یکی از بارزترین عوامل استفاده از داروی خواب آور است که باید توجه بسیار زیادی کنید که به چه تعداد و در چه فاصله‌هایی این‌گونه قرص‌ها را مصرف کنید که به آن‌ها اعتیاد پیدا نکنید.

سرگیجه و منگی که باعث زمین خوردن شود، همیشه توجه کنید تا هنگامی که مقدار زیادی از اثر دارو در بدن شما هست سعی نکنید که از جای خود حرکت کنید.

هر چه مقدار خواب آوری قرص بیشتر باشد عوارض خواب آلودگی و منگی بعد از آن هم بیشتر است پس قبل از مصرف داروی خواب آور به این مورد هم توجه داشته باشید.

مشکلاتی که در دستگاه گوارش شما بعد از استفاده از داروی خواب اور به وجود می‌آید کم نیست.

سردرد و اختلاط در رانندگی می‌تواند از موارد مهم عوارض استفاده از این گونه داروها باشد. همچنین خوب است بدانید افزایش وزن کاذب هم یکی دیگر از عوارض استفاده از این داروها به شمار می‌رود.

عوارض مصرف داروهای خواب آور

پرهیز از مصرف الکل

عوارض مصرف هم‌زمان الکل و داروی خواب آور باعث گیجی و خواب آلودگی زیادی شود. خوب است بدانید که ترکیب الکل با بعضی داروها باعث تنگی نفس و کما می‌شود. اگر قبل از استفاده با دکتر خود مشورت کردید و دوز دارو اثر نداشت باز هم بدون مشورت با او سرخود از داروهای خواب آور استفاده نکنید.

قطع مصرف داروی خواب آور

همان‌طور که مصرف داروهای خواب آور قوانینی دارد قطع کردن آن‌ها هم باید به روش خاصی انجام شود، گاهی اوقات باید بعضی از داروهای خواب آور را به تدریج کنار گذاشت. ممکن است پس از قطع داروها چند شب بی‌خواب شوید که باید صبر داشته باشید تا بدن به یک حالت تعادل برسد.

دسترسی به بهترین داروخانه ها با کمک مجموعه برند آنالیز به سادگی میسر خواهد بود

نظرات کاربران درباره معرفی 8 نوع داروی خواب آور بدون نسخه


مقالات پیشنهادی پزشکی

لیست مقالات پزشکی