بیمه آتش سوزی چیست و چه خطراتی را تحت پوشش قرار می دهد؟

فهیمی
خرداد 18, 1400
زمان مطالعه دقیقه

بیمه آتش سوزی چیست و چه خطراتی را تحت پوشش قرار می دهد؟

از انواع بیمه پرکاربرد می‌توان به بیمه آتش سوزی اشاره کرد. این بیمه دارای حق بیمه اندکی می‌باشد. اما خطرات زیادی را تحت پوشش قرار می‌دهد. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که این بیمه فقط برای خسارت‌های ناشی از آتش سوزی است. ولی بیمه‌ی آتش سوزی خطرات گوناگونی را پوشش دهی می‌کند. که ما در این مقاله به معرفی خطرات تحت پوشش آن می‌پردازیم.

بیمه آتش سوزی چیست؟

حوادثی که دارای عوامل انسانی و طبیعی باشند، خسارت‌های آن‌ها را بیمه‌ی آتش سوزی تقبل می‌کند. در کشور ما احتمال وقوع بلایای طبیعی مثل زلزله، سیل و… بالا می‌باشد. بنابراین در این مواقع بهترین بیمه‌ای که می‌توان برای جبران خسارت از آن استفاده کرد، بیمه‌ی آتش سوزی می‌باشد. پس لازم است که افراد این بیمه را خریداری کنند.

با تنظیم دقیق قرارداد بیمه آتش سوزی هنگامی که خسارات بروز پیدا می‌کنند، این بیمه آن‌ها را جبران خواهد کرد. پس لازم است که هنگام خریداری این نوع خدمات بیمه‌ای نسبت به استثنائات و پوشش‌هایی که دارد شناخت کافی پیدا کنید. سپس با پرداخت یک مبلغ مناسب تمامی خطرات احتمالی را تحت پوشش این بیمه قرار دهید.

بیمه‌ی آتش سوزی چه خطراتی را پوشش می‌دهد؟

 

بیمه آتش سوزی چیست؟

 

پوشش دهی بیمه آتش‌سوزی در هنگام بروز خطرات شامل خسارت‌های مختلف از جمله زیان‌های مادی، آسیب‌های فیزیکی و ضررهای مالی می‌باشد. اما این بیمه خسارتی که به جان انسان‌ها مربوط هستند را پوشش دهی نخواهد کرد. در واقع این بیمه خسارت‌هایی را که به ماشین‌آلات، تأسیسات، ساختمان‌ها و اثاثیه و موجودی وارد شده‌اند پوشش خواهد کرد و خطرات تحت پوشش آن شامل دو دسته کلی خطرات اصلی و تبعی می‌باشد.

خطرات اصلی در بیمه‌ی آتش سوزی

برخی از خطرات به صورت پایه دارای پوشش در بیمه‌ی آتش سوزی هستند. از جمله این خطرات می‌توان به انفجار، صاعقه و آتش سوزی اشاره کرد. این نوع خطرات در این بیمه از یکدیگر جدا شده‌اند. این سه خطر در حالت پایه و به صورت هم‌زمان شامل پوشش دهی بیمه‌ی آتش سوزی خواهند بود. خطرات اصلی در بیمه‌ی آتش سوزی را می‌توان به شکل مستقل از دیگر خطرات تابعی پوشش ‌دهی کرد

ولی این امکان وجود ندارد که خطرات تبعی را به شکل مستقل از خطرات اصلی تحت پوشش این بیمه قرار داد. پس لازم است در هر شرایطی ابتدا نسبت به خرید خطرات اصلی اقدام کرد و در صورت نیاز پوشش‌های مربوط به خطرات تبعی بیمه آتش‌سوزی نیز خریداری شوند.

همچنین بخوانید: قوانین شرکت با مسئولیت محدود | شرکت با مسئولیت محدود

خطرات تبعی در بیمه آتش‌سوزی

بیمه آتش سوزی دارای دامنه پوششی بسیار وسیعی می‌باشد‌. به این گونه که در کنار پوشش قرار دادن خطراتی مثل انفجار، صاعقه و آتش سوزی خطرات دیگری را نیز پوشش دهی می‌کند. این خطرات در بیمه‌ی آتش سوزی با نام خطرات تبعی معروف هستند و بیشتر از ۳۰ مورد می‌باشند. مواردی مثل سیل و طغیان آب رودخانه‌ها و دریاها، طوفان، ترکیدگی آب لوله، سقوط هواپیما، ضایعاتی که در اثر آب باران و برف به وجود آمده‌اند، سرقت با شکست حرز، شکست شیشه، آتشفشان و زلزله از خطرات تبعی هستند که بیمه‌ی آتش سوزی آن‌ها را پوشش دهی خواهد کرد.

انواع بیمه نامه آتش سوزی

 

خطرات اصلی در بیمه‌ی آتش سوزی

 

با در نظر گرفتن کاربرد محل بیمه، بیمه‌ نامه‌ی آتش سوزی دارای سه دسته می‌باشد:

مسکونی

تمامی واحدهای مسکونی لازم است تحت پوشش این بیمه قرار گیرند. این نوع بیمه نامه در مقایسه با دیگر انواع بیمه نامه‌ها آتش سوزی دارای کمترین نرخ حق بیمه می‌باشد.

صنعتی

تمامی واحدهای صنعتی شامل کارگاه‌ها و کارخانجات در این دسته از بیمه نامه قرار می‌گیرند. در میان انواع بیمه نامه های آتش سوزی این نوع بیمه نامه دارای بیشترین نرخ حق بیمه است.

غیر صنعتی

تمامی واحدهای اداری، تجاری، انبارها و مغازه‌دارها شامل این نوع بیمه‌نامه آتش سوزی هستند. در مقایسه با بیمه نامه آتش سوزی مسکونی این نوع بیمه نامه دارای نرخ بیشتری می‌باشد.

کدام خطرات در پوشش بیمه آتش‌سوزی نیستند؟

بیمه آتش‌سوزی برای برخی از خطرات پوششی در نظر نگرفته است. از جمله این موارد می‌توان به ترک خوردگی و دود زدگی اشاره کرد. البته این مورد در صورتی که در اثر آتش سوزی به وجود آمده باشد، از سوی بیمه‌ی آتش سوزی برای آن پوشش در نظر گرفته می‌شود.

کز دادن و سوختن از رو، یکی دیگر از مواردی است که اگر ناشی از آتش‌ سوزی باشد، در این بیمه برای آن پوشش وجود ندارد.

مواردی مثل تخمیر شدن در صورتی که خسارات آن پیش از ظهور آتش باشد، در بیمه‌ی آتش سوزی برای آن پوششی نخواهد داشت.

از دیگر مواردی که در بیمه‌ی آتش‌سوزی برای آن پوشش در نظر گرفته نشده است، می‌توان به خسارتی که در اثر تولید حرارت خود به خود تا قبل از تبدیل شدن به آتش‌سوزی به وجود آمده‌اند، اشاره کرد.

فلزات و اشیای که در اثر اتصال سیم برق دستگاه الکتریکی ذوب شده‌اند و مواردی مثل بو دادن، دود دادن، پختن و سرخ کردن و دیگر موارد این چنینی شامل پوشش بیمه آتش سوزی نیستند.

دسترسی به بهترین موسسات بیمه با کمک مجموعه برند آنالیز به سادگی میسر خواهد بود

نظرات کاربران درباره بیمه آتش سوزی چیست و چه خطراتی را تحت پوشش قرار می دهد؟


مقالات پیشنهادی خدمات حقوقی اداری

لیست مقالات خدمات حقوقی اداری