قوانین شرکت با مسئولیت محدود | شرکت با مسئولیت محدود
شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که ثبت آن با دیگر شرکتها اندکی متفاوت میباشد. راهاندازی این شرکت دارای مزایا و معایب زیادی است. بنابراین ما در این مقاله ابتدا شما را با ویژگی های شرکت با مسئولیت محدود و چگونگی ثبت آن آشنا میکنیم.
شرکت با مسئولیت محدود
شرکتی که میان دو یا چند نفر به منظور انجام کارهای تجاری ایجاد شده باشد و هر کدام از این شرکا فقط به اندازه سرمایه خود در شرکت، نسبت به انجام امور مسئولیت داشته باشند، به شرکت مسئولیت محدود معروف میباشد. به این معنی که در این شرکت مثل شرکتهای سهامی خاص هر کدام از این سهامداران برای پرداخت بدهیهای شرکت، محدود به میزان مبلغ سرمایهگذاری شده در آن شرکت خواهند بود. و اگر از کفایت لازم برخوردار نباشند اجباری برای مصرف کردن اموال شخصی آنها در این راه وجود نخواهد داشت.
در واقع در این شرکت تقسیم سرمایه به شکل سهم الشرکه خواهد بود. و به سهام تقسیم نمیشود. در این شرکتها برگه به نام سهم الشرکه نیز صادر نمیشود. و مانند سهام آزادانه نمیتوان آن را معامله کرد. لازم است سایر شرکتها برای انتقال آن رضایت داشته باشند.
کاربرد تأسیس شرکتهایی با مسئولیت محدود برای چه مواردی است؟
این نوع شرکت برای راهاندازی بنگاههای کوچک اقتصادی و یا فعالیتهای محدود اقتصادی گزینه مناسبی خواهد بود. زیرا این شرکتها با وجود دو نفر شریک ثبت میشوند و به صورت اختیاری میتوان برای آن بازرس انتخاب کرد. همچنین در این شرکتها نیازی به تشریفات به صورت گسترده نخواهد بود. در این شرکت انتخاب مدیران به صورت مدت نامحدود است. پس نیازی به تشکیل جلسات مجامع عمومی و هیئت مدیره به منظور تمدید مدت مأموریت مدیران نخواهد بود.
همچنین بخوانید: نحوه صدور حواله ارزی و کارمزد آن چگونه است؟
قوانین مربوط به نام شرکتهایی مسئولیت محدود
مطابق با ماده ۹۵ که در قانون تجارت وجود دارد، برای شرکت با مسئولیت محدود لازم است که در نام این شرکت عبارت مسئولیت محدود قید شده باشد. زیرا در غیر این صورت شرکت مربوطه در قبال افراد ثالث شرکت تضامنی به شمار میآید و باید تابع مقررات آن باشد.
تشکیل شرکت با مسئولیت محدود از طریق امضا کردن یک قرارداد، تحت عنوان شرکت نامه انجام میشود. در این صورت تمامی شرکا با امضا این قرارداد وظایف و سهم خود را تعیین کرده. و این قرارداد را مهمترین رکن برای پیشبرد اهداف و وظایف خود میدانند. به طوری که اگر شرکا نسبت به تنظیم کردن آن اقدام نکنند، شرکت ثبت نمیشود.
مطابق ماده ۹۶ قانون تجارت، ثبت و تشکیل شرکت با مسئولیت محدود زمانی امکانپذیر است که تمام سرمایه نقدی توسط شرکا پرداخت شود. همچنین سهم الشرکه غیر نقدی نیز پرداخت شده باشد.
مراحل ثبت کردن شرکتهایی با مسئولیت محدود چگونه است؟
وجود دست کم 2 شریک برای راهاندازی یک شرکت با مسئولیت محدود امری الزامی است. بنابراین پس از گرفتن تأییدیه برای نام شرکت، لازم است شرکا، شرکت نامه را نوشته و تکمیل کنند. سپس تقاضانامه، اساسنامه و قرارداد تکمیل شده از سوی شرکا به اداره ثبت شرکتها ارائه شود. و در کنار دیگر مدارک لازم ثبت شرکت صورت بگیرد. همچنین پس از ثبت شرکت در اداره ثبت، لازم است آگهی راهاندازی و ثبت شرک خود را در جراید و روزنامههای معتبر به چاپ برسانند.
شرکت با مسئولیت محدود چه معایبی دارند؟
از آن جایی که در این شرکت، شرکا مسئولیتی در حد سهم الشرکه آن شرکت دارند، بنابراین در بسیاری از مواقع افراد برای اینکه از مسئولیت خود و اجرای تعهدات خود در این شرکت فرار کنند، نسبت به تشکیل این شرکت اقدام میکنند. از دیگر معایب شرکت با مسئولیت محدود این است که پرداخت کل سهم الشرکه و همچنین پذیرهنویسی آن به روش صوری خواهد بود و برای سهم الشرکه برگهای به شکل اوراق تجارت که با آن امکان نقل و انتقال وجود داشته باشد، نیست.
در این شرکتها نقل و انتقالات سهام به صورت آزادانه نخواهد بود. بلکه موکول گشته میباشد. و بر رضایت تعدادی از شرکا که سه چهارم سرمایه را دارا هستند و کثریت محدودی را دارند، بستگی دارد. همچنین این نقل و انتقال لازم است بر اساس سند رسمی صورت گیرد.
در منحل شدن این نوع شرکتها فوت یا محجوریت شریکان تأثیری ندارد. حتی اگر شرکا دچار ورشکستگی نیز شوند از آنجایی که این مجموعه سرمایه ای است و نه فردی، فعالیت شرکت ادامه دارد. لازم است در شرکت نامه مسئولیت محدود قید شده باشد. تا افرادی که قصد معامله با این شرکت را دارند، بدانند که میخواهند با یک شرکت که مسئولیت آن محدود به سرمایهاش است وارد معامله شوند.
دسترسی به بهترین موسسات حقوقی با کمک مجموعه برند آنالیز به سادگی میسر خواهد بود.
نظرات کاربران درباره قوانین شرکت با مسئولیت محدود | شرکت با مسئولیت محدود