نحوه صدور حواله ارزی و کارمزد آن چگونه است؟

فهیمی
خرداد 18, 1400
زمان مطالعه دقیقه

نحوه صدور حواله ارزی و کارمزد آن چگونه است؟

صدور حواله ارزی از جمله خدمات ارزی است که اخیراً وارد لیست تراکنش‌های بانک‌های مختلف جهان شده است، همچنین از طریق آن می‌توان خیلی راحت با هر فردی در هر جای دیگر دنیا مبادلات ارزی مختلف را انجام داد. با این حال اگر می‌خواهید در این باره بیشتر بدانید در ابن بخش با ما همراه شوید.

صدور حواله ارزی

از جمله روش های پرداخت ارز به حساب های بانکی افراد و شرکت‌ها که در کشورهای دنیا استفاده می‌شوند، حواله ارزی می‌باشد. در کشور ما به دلیل شرایطی که تحریم های بین المللی به وجود آورده‌اند، همچنین به دلیل سیستم مالی که داریم، با بانک‌های جهانی ارتباط مستقیمی انجام نمی‌شود، بنابراین انجام حواله‌های ارزی معمولاً به شکل مستقیم صورت نمی‌گیرد.

در واقع حواله ارزی یکی از انواع دستورهای پرداخت است که مؤسسات مالی یا بانک‌ها با توجه با در نظر گرفتن تقاضای مشتری که دارای حساب است، حواله به بانک‌های خارج از کشور فرستاده می‌شود، مؤسسات بانکی و مالی با درخواست از کارگزار مبلغ حواله را به ذینفع پرداخت خواهند کرد.

مراحل تأمین حواله ارزی

تأمین مالی ارزی در مراحل مختلفی صورت می‌گیرد. پرداخت این حواله‌ها با استفاده از حساب واسترو و نسترو با کمک بانک پوشش دهنده صورت می‌گیرد. تقسیم بندی این حواله‌ها شامل دو گروه صادره و وارده می‌باشد. اخیراً صدور حواله ارزی با استفاده از شبکه جهانی سوئیفت صورت می‌گیرد. در ادامه به معرفی انواع صدور حواله ارزی می‌پردازیم:

حواله‌ی صادره

از انواع حواله ارزی می‌توان به حواله صادره اشاره کرد که در این حواله فرستنده از مشتریان بانک بوده و با استفاده از این بانک برای افراد دارای حساب در بانک‌های دیگر وجه ارسال خواهد کرد.

حواله وارده

این نوع حواله‌ها نیز حواله‌هایی هستند که فرستنده حواله با استفاده از دیگر بانک‌ها ارسال وجه برای افرادی که در بانک مورد نظر دارای حساب هستند را انجام می‌دهد.

حواله ارزی مستقیم یا به اصطلاح T.T

به حواله ارزی مستقیم حواله ارزی سوئیفت نیز گفته می‌شود‌. این نوع حواله ارزی از جمله حواله‌های ارزی ایمن است که می‌توان برای انتقال پول از آن استفاده کرد. با کمک این حواله ارزی می‌توان به حساب های افراد و شرکت‌ها در کلیه نقاط جهان واریز پول را انجام داد. در این روش مدت زمانی که طول می‌کشد تا پول به حساب مقصد برسد معمولاً ۲ تا ۳ روز کاری یا ۴۸ تا ۷۲ ساعت خواهد بود.

همچنین بخوانید: مهم ترین مراحل سند زدن آپارتمان کدامند + هزینه ثبت سند

حواله ارزی غیرمستقیم

 

مراحل صدور حواله ارزی

 

در اصطلاح به حواله ارزی غیر مستقیم D.D نیز گفته می‌شود که در واقع همان روش انتقال مستقیم می‌باشد. ولی مدت زمان انتقال پول در این نوع حواله ارزی بیشتر خواهد بود.

اجزای اصلی یک حواله‌‌‌ی ارزی

یک حواله ارزی دارای اجزای مختلفی می‌باشد که شامل موارد زیر است:

  • فرستنده حواله
  • بانک فرستنده حواله
  • بانک فرستنده حواله
  • بانک دریافت کننده پیام حواله
  • بانک مقصد
  • ذی‌نفع حواله ارزی
  • مبلغ حواله ارزی
  • نوع ارز حواله ارزی
  • والور حواله ارزی
  • کارمزد حواله ارزی

کارمزد حواله ارزی چقدر است؟

در زمان صدور حواله ارزی کارگزاران معمولاً برای خدماتی که ارائه می‌دهند هزینه‌ای با عنوان کارمزد دریافت می‌کنند. پس شرکت‌هایی که در زمینه خدمات حواله ارزی به خارج از کشور مشغول فعالیت هستند، برای این کار دستمزدی را دریافت می‌کنند که به آن کارمزد حواله ارزی گفته می‌شود. هر یک از حواله‌های که صادر شده‌اند از کارمزدهای ارزی و ریالی برخوردارند. در برخی از آن‌ها پیش از صدور حواله کارمزد از مشتریان گرفته می‌شود و برخی دیگر بعد از ارسال حواله کارمزد را از مشتریان دریافت می‌کنند.

انواع کارمزد حواله ارزی

 

اجزای اصلی یک حواله ارزی

 

با توجه به تعرفه کارمزد ریالی شعب باید برای انجام دادن اموری مثل اصلاح، ابطال، انتقال و ارسال ارز از یک حساب به حسابی دیگر کارمزد دریافت کنند که این کارمزد ریالی خواهد بود‌.

کارمزد ارزی حواله صادره: شعبه‌های مبدأ برای حواله‌های صادر شده کارمزدهای ریالی تقسیم می‌کنند. در کنار آن‌ها کارمزدهای ارزی نیز بعد از ارسال حواله از سوی بانکی دریافت کننده پیام حواله و یا ذینفع حواله نیز دریافت می‌شود‌.

سخن پایانی

در این مقاله از برند آنالیز با صدور حواله ارزی و انواع مختلف کارمزد حواله ارزی آشنا شدیم. همچنین حواله ارزی دارای اجزای مختلفی می‌باشد که مراحل تأمین آن در دو گروه صادره و وارده صورت می‌گیرد.

نظرات کاربران درباره نحوه صدور حواله ارزی و کارمزد آن چگونه است؟


مقالات پیشنهادی خدمات حقوقی اداری

لیست مقالات خدمات حقوقی اداری