جوشکاری آرگون چیست؟

گنگی
اردیبهشت 2, 1403
زمان مطالعه دقیقه

جوشکاری آرگون چیست؟

در پاسخ به این سوال که جوشکاری ارگون چیست باید اضافه نمود که از جمله انواع روش‌های جوشکاری که امروزه در صنایع مختلف متداول است، جوشکاری آرگون می‌باشد‌. در واقع این نوع جوشکاری با استفاده از گاز آرگون انجام می‌گیرد؛ به طوری که با این گاز و با کمک قوس الکتریکی قطعات مورد نظر به یکدیگر جوش داده می‌شود.

با وجود کاربردهای زیادی که این نوع جوشکاری دارد در حال حاضر بسیاری از گروه های صنعتی در کنار انواع جوشکاری co2، جوشکاری آرگون را نیز انجام می‌دهند.

در شکل زیر عکس جوشکاری آرگون را ملاحضه می نمایید. بد نیست بدانید که آرگون از واژه یونانی(αργον) به معنی تنبل گرفته شده است. “هنری کاوندیش” در سال ۱۷۸۵ تصور می‌کرد که آرگون در هوا وجود دارد؛ گاز آرگون گازی بی بو، بی رنگ، که تحت تأثیر ولتاژ بالا به رنگ متمایل به آبی روشن در می آید. این گاز در سال توسط Lord Rayleigh فیزیکدان انگلیسی و William Ramsay شیمیست اسکاتلندی در سال ۱۸۹۴ کشف گردید گازآرگون بسیار ساکن و ناشناخته در ترکیبات واقعی شیمیایی است.

جوش آرگون

آرگون به مقدار کم در اتمسفر است و جدایش آن از هوا صورت می گیرد .به صورت عادی به آزمایشگاه حمل نمی شود بلکه به صورت سیلندرهای تحت فشار ارائه می شود، گاز آرگون از تقطیر جز به جز هوای مایع به دست می آید زیرا اتمسفر زمین حاوی ۰.۹۴ % آرگون می باشد.

در اتمسفر مریخ ۱.۶ درصد آرگون ۴۰ و حدود ۵ ppm آرگون ۳۶ وجود دارد. گاز آرگون قابلیت حلالیت در آب را دارد و همانطور که گازاکسیژن در آب حل می شود آرگون نیز حل می شود. این گاز به هر دو حالت مایع و گاز موجود می باشد. آرگون گاز بی اثر است و ترکیب شیمایی خاصی تاکنون از این عنصر شناخته نشده است مثل گازهای کریپتون گزنون و رادون.

گاز آرگون در طبیعت از ترکیب سه نوع ایزوتوپ تشکیل شده است. تعداد ۱۲ رادیو اکتیو دیگر نیز از این عنصر شناخته شده است .موارد استفاده گاز آرگون شامل لامپهای الکتریکی، لامپهای فلورسانس با فشار ۴۰۰ پاسکال و در صنعت عکاسی و لامپ های گرم و مشتعل مورد استفاده قرار می گیرد. آرگون همچنین به علت اینکه یک گاز بی اثر است در جوشکاری برقی و برش کاری و به عنوان روکش برای تولیدات تیتانیوم و دیگر عناصر واکنش دهنده مورد استفاده قرار می گیرد و یک عامل حفاظتی برای رشد کریستال های ژرمانیوم و سیلیسیوم می باشد.

نام جدید این فرایند G.T.A.W و نام آلمانی آن WIG می باشد. همانطور که از نام این فرایند پیداست گاز محافظ آرگون می باشد که ترکیب این گاز با هلیم بیشتر کاربرد دارد.

جوش نفوذی ارگون

جوش نفوذی ارگون یک فرآیند جوشکاری است که در آن از گاز ارگون به عنوان محافظ و انتقال کننده حرارت استفاده می‌شود. این فرآیند در اصطلاحات فنی به نام “TIG Welding” یا “Gas Tungsten Arc Welding (GTAW)” نیز شناخته می‌شود. در این روش، یک الکترود از جنس تنگستن به عنوان ماده جوشکاری استفاده می‌شود و گاز ارگون به عنوان گاز حفاظتی و برای انتقال حرارت به منطقه جوش استفاده می‌شود.

برخلاف فرآیند جوشکاری MIG (Metal Inert Gas) که در آن سیم جوش به صورت خودکار تغذیه می‌شود، در جوش نفوذی ارگون، عمل جوشکاری به صورت دستی انجام می‌شود. این فرآیند به ویژه برای جوشکاری فلزات نازک و دقیق مورد استفاده قرار می‌گیرد، زیرا گاز ارگون کمک می‌کند تا جوش متمرکز و دقیقی ایجاد شود و همچنین از احتمال بروز نفوذی یا اکسیداسیون فلز جلوگیری می‌کند.

از جمله کاربردهای جوش نفوذی ارگون می‌توان به جوشکاری فلزات آلومینیوم، استیل، مس و تیتانیوم اشاره کرد. این فرآیند به دلیل کنترل دقیق دما، کیفیت بالا و جوش قوی و تمیزی که ایجاد می‌کند، در صنایع حیاتی مانند صنایع هوافضا، خودروسازی، صنایع هسته‌ای و داروسازی استفاده می‌شود.

 

فواید استفاده از جوشکاری آرگون

هر کدام از خدماتی که توسط گروه های صنعتی چون میناسیان انجام می‌گیرد طبیعتاً مزایای خود را خواهد داشت. مثلاً در این گروه صنعتی شما می‌توانید انواع خدمات آسانسور را به بهترین نحو ممکن دریافت کنید. همچنین لازم است بدانی جوشکاری ارگون که در کارگاه صنعتی میناسیان انجام می‌گیرد مزایای زیادی به همراه دارد. به طوری که با استفاده از این روش می‌توان ورق های فلزی را در تمامی وضعیت‌ها جوش داد.

همچنین امکان اتصال به انواع فلزات در ضخامت‌های مختلف وجود دارد و از آنجایی که ظرافت جوش آن بالا است می‌توان برای انواع کارهای ظریف و زینتی از آن استفاده نمود. از دیگر مزایای جوشکاری آرگون این است که کیفیت فلز جوش در آن بسیار بالا است و حتی می‌توان انواع فلزات سنگین را با دقت بسیار زیادی با این روش جوش داد.

در کنار این موارد، فایده اصلی روش جوشکاری آرگون نسبت به روش‌های سنتی این است که کنترل الکترونیکی به صورت بهتر و سریع‌تر انجام می‌گیرد. بنابراین از آنجایی که دارای سرعت بالایی است در صنعت خودروسازی استفاده از آن بسیار متداول می‌باشد.

جوشکاری ارگون

چند روش جوشکاری آرگون

روش اول جوشکاری آرگون

  1. از ابزارها و لباس های ایمن استفاده کنید. پیش از استفاده از هر دستگاه جوش، حتماً عینک حفاظتی، لباس‌های محافظ و یک کلاه ماسک جوشکاری را به همراه گذارید.
  2. مشعل TIG را متصل کنید. همه مشعل‌های TIG دارای نازل سرامیکی برای هدایت آرگون، یک آستین مسی برای نگهداری الکترود و نوعی خنک‌کننده هستند. از آداپتور موجود در بسته لوازم جانبی استفاده کنید تا مشعل را به قسمت جلوی دستگاه متصل کنید.
  3. پدال پا را به دستگاه جوشکاری وصل کنید. از پدال پا برای کنترل حرارتی که در آن جوش می‌دهید، استفاده می‌شود.
  4. قطب را انتخاب کنید و تنظیمات را بر اساس نوع فلزی که جوش می‌دهید، اجرا کنید. اگر از آلومینیوم استفاده می‌کنید، جوشکار را روی تنظیم جریان متناوب (AC) قرار دهید و اگر از فولاد یا فلزات دیگر استفاده می‌کنید، جوشکار را روی تنظیمات DC قرار دهید. در صورتی که دستگاه جوش شما دارای فرکانس بالا باشد، باید آن را تنظیم کنید. برای آلومینیوم، سوئیچ به فرکانس بالا و مداوم نیاز دارد. برای فولاد، باید با فرکانس بالا شروع شود.
  5. الکترود تنگستن را خرد کنید. ضخامت فلز برای جوشکاری و جریان جوشکاری شده از ابعاد میله تنگستن تعیین می‌شود. تنگستن را در جهت شعاعی خرد کنید، خرد کردن به سمت انتها اشتباه است.

نکات مهم: برای خرد کردن الکترود تنگستن از سطح یک سنگ ریز استفاده کنید. تا زمانی که الکترود در همان جهت با چرخش سنگ به عنوان یک احتیاط ایمنی در حال حرکت باشد. تنگستن را به یک نوک بالون برای جوشکاری AC و یک نوک اشاره شده برای جوشکاری DC خرد کنید. برای جوش دادن گوشه باز، تنگستن را به یک چوب پنج تا شش میلی‌متری آغشته کنید.

روش دوم جوشکاری آرگون

  • جریان گاز را تنظیم نمایید. نیاز است از گاز خالص آرگون یا ترکیبی مثل مخلوط آرگون – هلیوم استفاده کنید. درپوش محافظ پلاستیکی را بردارید. به یاد داشته باشید که:

سوپاپ را با سرعت باز و بسته کنید تا هرگونه ذرات اضافی از درون دریچه پیچیده پاک شود. تنظیم کننده را پیچ کنید و سپس مهره جوش را به‌طور محکم بچسبانید و به همراه آن تنظیم کننده را بچرخانید تا درون شیر قرار گیرد. تنظیم کننده را با استفاده از دهانه‌ی محکم تنظیم کنید و مطمئن شوید که دسته فشار در جهت مخالف عقربه‌های ساعت خاموش است. شیلنگ گاز و جریان‌سنج را در دستگاه جوشکاری قرار دهید. سپس شیر استوانه را روشن کنید. اطمینان حاصل کنید که شیر استوانه را به‌آرامی و با حرکات کوچک روشن می‌کنید.

سرانجام، با گوش دادن به صدای خس‌خس یا استفاده از اسپری ردیاب نشت آئروسل، هر نشتی را بررسی کنید. با تنظیم تنظیم‌کننده سیلندر، میزان جریان گاز را تنظیم کنید. گرچه ممکن است بسته به فرآیند جوشکاری این نرخ متفاوت باشد، معمولاً نرخ بین چهار تا 12 لیتر (3.3 دلار آمریکا) در دقیقه باقی می‌ماند. سپس آمپر را تنظیم نمایید. این امکان به شما می‌دهد که کنترلی را که بر فرآیند جوشکاری TIG دارید تنظیم کنید. هرچه فلز ضخیم‌تر باشد، آمپراژ بالاتر می‌رود. همچنین با هماهنگی بهتر با پدال پا، می‌توانید آمپراژ را ترک کنید.

روش آخر جوشکاری آرگون

  1. مواد جوش خود را تصفیه کنید. پیش از شروع به جوشکاری، سطح شما باید از آلودگی ها پاک باشد. برای تهیه فولاد کربن از آسیاب یا ساندویچ استفاده کرده و آن را به یک فلز برهنه و براق صاف کنید. برای آلومینیوم بهتر است از یک برس اختصاص داده شده از جنس استنلس استیل استفاده کنید.
  2. الکترود تنگستن را درون گلوله آن قرار دهید. بخش پشتی نگهدارنده الکترود را روی گلوله بسته کنید، الکترود تنگستن را وارد و دوباره پشت را پیچ کنید. به طور کلی، الکترود باید در حدود 1/4 اینچ از غلاف محافظ روی کلاه آویزان شود.
  3. قطعات را به هم ببندید. برای اطمینان از قطعات موردنظر برای جوشکاری TIG از یک آهن زاویه‌ای و یا یک نوار مسطح با گیره c استفاده کنید.
  4. اسیله TIG را در دستانتان نگه دارید. حتماً آن را با زاویه 75 درجه نگه داشته و تنگستن که بیش از 1/4 اینچ از سطح فلز بلند نشده است را نداشته باشید. اجازه ندهید که تنگستن با قطعه کار در تماس باشد یا باعث آلوده شدن مواد شما شود.
  5. برای کنترل گرما از پدال‌های پا استفاده کنید. پودر جوش شما باید به عرض 1/4 اینچ باشد. اهمیت دارد که اندازه گودال خود را در تمام فرآیند جوشکاری همساز نگه دارید تا از آلودگی آن جلوگیری شود.
  6. میله پرکننده را در دست دیگر خود بگیرید و آن را به صورت افقی با زاویه 15 درجه از قطعه کار در پایه قرار دهید.
  7. برای گرم کردن فلز پایه از اسیله‌ی خود استفاده کنید. گرمای قوس باعث ایجاد یک گودال از فلز ذوب شده می‌شود که برای فیوز کردن دو قطعه فلز با یکدیگر استفاده می‌شود. وقتی یک گودال روی هر دو قطعه فلز وجود دارد، میله‌های پرکننده را به سرعت درون گودال‌های ذوب شده ریخته تا از جمع شدن آن جلوگیری شود. میله پرکننده یک لایه تقویت‌کننده برای جوش شما اضافه می‌کند.
  8. با استفاده از قوس خود، گودال را در جهت دلخواه پیش ببرید. بر خلاف دستگاه جوش MIG، جایی که شما گودال را به سمتی که اسیله پیشبرده است هدایت می‌کنید، با جوشکاری TIG گودال را به سمت مخالف آن خم می‌کنید.

نکات مهم: از حرکت دستان خود به عنوان حرکت چپ دست استفاده کنید. در حالی که یک فرد راست دست مداد خود را مانند جوشکاری MIG حرکت می‌دهد، با زوایایی که هر دو به سمت راست کج شده اند، یک فرد چپ دست مداد خود را به سمت چپ کج می‌کند، اگرچه باید مداد را به سمت راست بکشاند. تا زمانی که کل منطقه مورد نظر را به جوش نیاورده و جوشکاری TIG را تمام نکرده‌اید، به پیشرفت گودال ادامه دهید.

جوشکاری ارگون

خدمات جوشکاری آرگون با دقت و کیفیت بالا

ما با استفاده از تکنولوژی جوشکاری آرگون پیشرفته و تجربه کارکنان ما، می‌توانیم به‌صورت دقیق و حرفه‌ای جوش‌های موردنیاز را بر روی قطعات فلزی انجام دهیم. جوشکاری آرگون یک فرایند جوشکاری پیچیده است که نیازمند تخصص و مهارت بالاست.

تیم ما با دانش فنی و تجربه خود در این زمینه، اطمینان می‌دهد که جوش‌های شما با دقت و استحکام بالا انجام شود. ما در جوشکاری آرگون بر روی انواع فلزات، ازجمله فولاد، استیل، آلومینیوم و بسیاری دیگر، تخصص داریم. با توجه به نیازهای شما و استفاده از تجهیزات پیشرفته، ما قادر به انجام جوشکاری آرگون بر روی قطعات با ابعاد و اشکال مختلف هستیم.  این فرایند جوشکاری آرگون به معنای ایجاد اتصالات قوی و دوام بالا در قطعات فلزی می‌باشد.

علاوه بر دقت و کیفیت بالا، خدمات جوشکاری آرگون ما به‌صورت سریع و با رعایت استانداردهای ایمنی و کیفی انجام می‌شود. ما به اهمیت کنترل کیفیت و بررسی دقیق جوش‌ها توجه ویژه‌ای داریم تا قطعات شما ازنظر استحکام و کیفیت برتری خاصی داشته باشد.

شاید این سوال برای شما ایجاد شده باشد که جوش آرگون چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که جوش آرگون از جمله روش‌های جوشکاری است که در بسیاری از صنایع چون پتروشیمی، دریایی، هوایی، نیروگاه های برق و نظامی کاربرد دارد.

این نوع جوشکاری ارگون برای جوش دادن قطعات فلزی سخت و غیر سخت آهنی و غیر آهنی در ضخامت‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حال حاضر این خدمات جوش کاری (جوشکاری آرگون) به بهترین نحوه ممکن توسط کارگاه صنعتی میناسیان صورت می‌پذیرد.

نظرات کاربران درباره جوشکاری آرگون چیست؟


مقالات پیشنهادی Uncategorized

لیست مقالات Uncategorized