مهم ترین مجازات فحاشی و تهدید چیست؟

فهیمی
خرداد 18, 1400
زمان مطالعه دقیقه

مهم ترین مجازات فحاشی و تهدید چیست؟

فحاشی عملی بسیار زشت است. از آن به عنوان امری ناپسند و هم ردیف با جرم‌های جزایی مثل زنا و یا قتل عمل یاد می‌شود. جرم فحاشی و مجازات فحاشی ممکن است به شیوه‌های مختلفی صورت گیرد. بنابراین ما در این مقاله ابتدا در مورد اصطلاحات مربوط به جرم فحاشی صحبت می‌کنیم. سپس به بررسی مجازاتی که برای انواع آن در نظر گرفته شده است خواهیم پرداخت.

مجازات فحاشی

هنگامی که فردی نسبت به یک فرد دیگر یا افراد دیگر از الفاظ رکیک استفاده می‌کند، فحاشی کرده است. این موضوع از مصادیق توهین خواهد بود. مطابق با قانون مجازات اسلامی برای فحاشی و ادای الفاظ رکیک مجازات در نظر گرفته شده. در صورتی که مستوجب حد قضا نشده باشد، به میزان ۷۴ ضربه شلاق و یا جرایم نقدی خواهد بود.

چه رفتار‌هایی توهین به شمار می‌آیند؟

 

مجازات فحاشی ناموسی

 

فحاشی و به کار بردن الفاظ رکیک نمونه بارز توهین هستند با این حال توهین و فحاشی ممکن است به هر شکل و شیوه صورت گیرد. در برخی مواقع فحاشی و توهین به شکل رفتار، گفتار، نوشتار و یا حتی ممکن است با اشارات چشم و دست اتفاق بیفتد. همچنین ممکن است با کمک وسایلی مثل ایمیل، تلفن و ارسال پیامک افراد اقدام به توهین به یکدیگر کنند. در این میان در برخی مواقع برخی از الفاظ و رفتارهای دیگر با توجه به شرایط در گروه جرم توهینی قرار گرفته و شامل مجازات فحاشی و کیفر می‌باشند.

فحاشی پیامکی و مجازات

مطابق با ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی در صورتی که فردی با کمک وسایل مخابراتی برای یک فرد دیگر مزاحمت ایجاد کند. در کنار اجرای مقررات ویژه شرکت مخابراتی، محکوم به حبس از یک تا شش ماه خواهد شد. در صورتی که با استفاده از پیامک عمل فحاشی را انجام داده باشد به مجازات مزاحم تلفنی محکوم می‌شود.

مجازات فحاشی ناموسی

در مواقعی که فردی که فحاشی می‌کند به فرد یا خانواده شاکی عناوین ناروا نسبت داده باشد، به این کار فحاشی ناموسی گفته می‌شود. مطابق قانون برای فردی که فحاشی ناموسی کرده است، ضربه شلاق و یا جزای نقدی در نظر گرفته می‌شود.

قذف و مجازات آن

در شرع اسلامی برای حفظ حرمت که میان مؤمنین و مؤمنات وجود دارد. در صورتی که فردی کار ناپسندی مثل زنا یا لواط را به یک فرد دیگر نسبت داده باشد و از عهده اثبات آن برنیاید. به ۸۰ ضربه شلاق محکوم خواهد شد. که از حدود شرعی به شمار می‌آید. همچنین در صورتی که آن‌ها را در نوشته باشد یا در اینترنت، ایمیل و شبکه ‌های اجتماعی آن‌ها را درج کرده باشد. بر اساس قانون مجازات اسلامی برای او جرم در نظر گرفته می‌شود.

هجو و مجازات آن

اگر فردی با کمک نوشته یا سرودن اشعار و خواندن مدیحه و روضه نسبت به یک فرد دیگر حملات زبانی انجام دهد. به این کار او هجو گفته می‌شود. در واقع می‌توان گفت هجو نوعی توهین می‌باشد. که اگر فردی یک فرد دیگر را با نظم، نثر یا نوشته کتبی هجو کند، به این کار او هجویه می‌گویند. و محکوم به یک تا شش ماه حبس خواهد شد.

همچنین بخوانید: پاسخ به 10 سؤال مهم درمورد فسخ نکاح

تهمت

 

مجازات فحاشی ناموسی

 

تهمت در واقع عمل مجرمانه‌ای است. که یک فرد به فرد دیگری آن را نسبت می‌دهد و قادر به اثبات آن نباشد. کاربرد تهمت و افترا به یک معنا خواهد بود.

توهین به مقامات رسمی و حقوقی

اگر فردی به شهرداری و روسای قوای سه گانه، معاونان، رئیس جمهور و دیگر مقامات رسمی و حقوقی در حین انجام وظیفه توهین کرده باشد. مجازات فحاشی که برای او در نظر گرفته می شود. سه تا شش ماه حبس و یا جزای نقدی خواهد بود.

افترا و مجازات آن

هنگامی که فردی با درج در روزنامه‌ها، مجلات، سخنرانی‌ها و یا نوشته‌ها در مجامع یا با کمک هر وسیله دیگر به فرد دیگری امری را به صراحت نسبت داده باشد. اگر از عهده اثبات آن برنیاید، این موضوع افترا به شمار می‌آید. در واقع می‌توان گفت که افترا و تهمت نوعی فحاشی می‌باشد. که اگر متضمن قضاوت نباشد، برای فردی که این کار را مرتکب شده است، یک تا یک سال حبس در نظر گرفته می‌شود. یا محکوم به ۷۴ ضربه شلاق خواهد شد.

توهین و مجازات فحاشی به بانوان و اطفال

در صورتی که فردی در معابر عمومی اقدام به فحاشی به بانوان و اطفال کند، بر اساس قانون برای او مجازات ۲ تا ۶ ماه حبس در نظر گرفته می‌شود. یا این فرد محکوم به ۷۴ ضربه شلاق خواهد شد.

دسترسی به بهترین موسسات حقوقی با کمک مجموعه برند آنالیز به سادگی میسر خواهد بود

نظرات کاربران درباره مهم ترین مجازات فحاشی و تهدید چیست؟


مقالات پیشنهادی خدمات حقوقی اداری

لیست مقالات خدمات حقوقی اداری